Dagelijkse analyseert Edward Loef drie aandelen, indices of andere effecten op basis van technische analyse

Dat was even de knop omzetten gisteren. Social media schermen gingen op zwart. Wat is de boodschap?

Facebook Inc. (FB) op weekbasis vanaf oktober 2019

Facebook Inc. (FB) op weekbasis vanaf oktober 2019

In de afgelopen 24 ging het flink mis bij Facebook. Een storing verhinderde toegang tot Facebook, WhatsApp en Instagram. Maar alles werkt nu weer. Een storm in een glas water misschien. Maar misschien ook niet. De beurskoers van Facebook (FB) zakte begin deze handelsweek als gevolg van de kostbare storing onder de stijgende steunlijn die de bodems van maart 2020 verbindt met de bodems in het eerste kwartaal van dit jaar. Als er niets aan de hand is, dan noteert de beurskoers eind deze week weer binnen het stijgende trendkanaal. Zo niet, dan verandert de markt klaarblijkelijk van mening en daarmee rijst direct de vraag of de aandeelhouders van Facebook dit ook moeten doen. Het enige dat beleggers onder controle hebben is de eigen keuze om de ontwikkelingen goed te blijven monitoren.

Twitter Inc. (TWTR) vanaf 2020 op dagbasis (log-schaal)

Twitter Inc. (TWTR) vanaf 2020 op dagbasis (log-schaal)

Door de uitbraak van het coronavirus zijn nog meer mensen gebruik gaan maken van social media hulpmiddelen. De beurskoers van het aandeel Twitter Inc. (TWTR) bleek relatief kort na het uitbreken van de pandemie alweer boven de koerstop van begin 2020 uit te stijgen. Het hoogste koersniveau werd bereikt eind februari dit jaar. Sindsdien toont de koersgrafiek drie lager gelegen toppen, gevolgd door twee nog lagere koerstoppen in de afgelopen weken. De meest recente rally blijkt een terugtest van een gebroken steunlijn. In de technische analyse noemt men dit de afscheidskus aan de opgaande trend. De boodschap kan worden getwitterd: een verandering van trendrichting is ingezet.

Global X Social Media ETF (SOCL) in 2021 + 50-/200-daags gemiddelden

Global X Social Media ETF (SOCL) in 2021 + 50-/200-daags gemiddelden

Het koersverloop van de Global X Social Media ETF (SOCL) lijkt wel op een kopie van het koersverloop van het aandeel Twitter. Het percentage belegd vermogen in deze Social Media tracker wordt gedomineerd door Facebook (12,6%) en Snap (10,7%), terwijl Twitter (6,2%) ook het gewicht in de schaal legt. De beurskoers van de ‘SOCL’-ETF is in augustus weggezakt onder het 200-daags simpel gemiddelde. Dit voor institutionele beleggers belangrijke technische hulpmiddel werd vorige maand succesvol teruggetest, waarbij tegelijkertijd het 50-daags gemiddelde onder het 200-daags gemiddelde wegzakte. Het nieuwe dieptepunt in de beurskoers van deze bekende social media ETF gisteren draagt een technisch negatieve boodschap uit. Het aanbod krijgt haast zo te zien.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart