Dagelijkse analyseert Edward Loef drie aandelen, indices of andere effecten op basis van technische analyse

Flinke intraday koersstijgingen in Renault, BMW en Daimler doen vandaag weer eens stof opwaaien.

Renault op dagbasis vanaf 2020

Grafiek Renault - LYNX

De Europese DJ Stoxx 600 Automobil & Parts sector (niet getoond) kent goede en slechte perioden. In de periode 1986 t/m 2000 bleef deze sector achter bij het brede Europese aandelengemiddelde, maar na 2000 was er sprake van een relatief gunstige periode tot begin 2018. Sindsdien vraagt het veel stuurmanskunst om weer aansluiting te vinden. Enkele individuele beursgenoteerde automobielbedrijven, zoals Renault, geven vandaag weer een beetje extra gas om vooruit te komen. Een correctiefase lijkt door de koersstijging vandaag voorbij. Nu instappen om te profiteren van de statistisch gunstige beursperiode november t/m april oogt relatief aantrekkelijk nu.

Bayerische Motoren Werke (BMW) op weekbasis vanaf 2015

Grafiek BMW - LYNX

Het aandeel BMW beëindigde deze zomer rond € 77 de correctiefase die vanaf juni dit jaar bij een koerstop rond € 96 was ingezet. De meerjarige koersgrafiek illustreert het technisch principe van de gepasseerde weerstand die als nieuwe steun functioneert. Aandelenbeleggers die eind 2020 tot verkoop besloten vanwege het bereiken van de koerstoppen uit 2019 realiseerden zich na de opwaartse uitbraak in maart dit jaar te vroeg te zijn geweest. Deze emotionele handelswijze is nu rechtgezet, waardoor alsnog geprofiteerd kan worden van een nieuwe rallymogelijkheid naar € 96. Vanaf het actuele koersniveau rond € 86 bedraagt het winstpotentieel in de dubbele cijfers.

Daimler AG op maandbasis vanaf 1991

Grafiek Daimler AG - LYNX

Wanneer vanaf grote afstand de koersontwikkeling van het aandeel Daimler AG in ogenschouw wordt genomen, dan wordt direct duidelijk dat de aandelenbeleggers in dit automobielconcern zich actief hebben moeten opstellen in de afgelopen drie decennia om kansen en bedreigingen goed te timen. Bij een actuele beurskoers rond € 82,50 noteert Daimler op een nieuw hoogtepunt dit jaar en mag er gespeculeerd worden op een rally naar de voormalige koerstoppen rond € 96. Indien juist beoordeeld is deze rally de laatste stuiptrekking voor een dramatische koersdaling in de komende jaren. Deze conclusie wordt getrokken na een blik op de achteruitkijkspiegel. Deze visie zal pas positief worden bijgesteld na een overtuigende uitbraak boven € 100.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart