Artikel laten voorlezen

Amerikaanse technisch analisten zijn eruit: de bodem in de correctiefase dit jaar ligt achter ons. Wat is nu koopwaardig?

Chevron (CVX) vanaf augustus 2021 op dagbasis

Aandeel Chevron (CVX) vanaf augustus 2021 op dagbasis


Nu de S&P 500 index meer dan de helft van de opgelopen koersschade dit jaar heeft ingelopen is het weer tijd voor een offensieve beleggershouding. Althans, een toenemend aantal sceptici onder technisch analisten in de V.S. capituleert onder druk van het aanhoudende koersherstel. Het aandeel Chevron (CVX) noteert zojuist ruim 34% boven de slotstand van eind 2021, terwijl de Dow Jones Industrial Average nog ruim 6,5% onder water staat.

De oliesector heeft dit jaar bovengemiddeld sterk gepresteerd en het aandeel Chevron heeft na de correctiefase in de afgelopen twee maanden de weg naar boven weer gevonden. Een uitbraak boven $ 160 is nodig om een dalende weerstandlijn te passeren en een nieuw koopsignaal te activeren.

NIKE Inc. (NKE) op maandbasis vanaf 2008

Aandeel NIKE Inc. (NKE) op maandbasis vanaf 2008

De koersontwikkeling van het aandeel Nike Inc. (NKE) geeft enerzijds reden om positief te worden, maar anderzijds toch ook om voorzichtig te blijven. Momenteel noteert het aandeel Nike ca. 30% lager dan de slotstand van 2021 waardoor het samen met het aandeel Intel tot de grootste verliezers behoort op dit moment in de Dow Jones Industrial Average.

Enerzijds geeft dit een excuus voor koopjesjagers om afgewaardeerde aandelen nu goedkoop op te rapen, maar anderzijds geeft het verlaten van het meerjarige stijgende trendkanaal een negatieve lading mee. De trendbreuk waarschuwt voor toegenomen koersrisico’s op de lange termijn.

Walmart vanaf 2015 op weekbasis

Aandeel Walmart vanaf 2015 op weekbasis

Vandaag staat het aandeel Walmart positief in de belangstelling. Het koersherstel repareert nu het grootste deel van de eerdere koersdaling van ca. $ 150 naar ca. $ 117 die naar aanleiding van een winstwaarschuwing in mei een meerjarige trendbreuk veroorzaakte.

Door een grote opruimingsactie in het leven te roepen keerde het winkelend publiek recent terug, waardoor Walmart weer goede zaken doet. In technische zin is de herstelbeweging onder de gebroken meerjarige stijgende steunlijn niets meer en niets minder dan een klassieke afscheidskus van de bullmarkttrend. Meevallend gunstig fundamenteel nieuws zorgt dus voor een technische ongunstige boodschap. ‘Sell the rally’ zou een sceptische chartist concluderen.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart