Artikel laten voorlezen

Wall Street opende hoger ondanks geopolitieke spanningen. Dit is het moment voor wilde speculaties (met bijhorende risico’s).

Aandeel Just Eat Takeaway op uurbasis in de afgelopen drie maanden

Aandeel Just Eat Takeaway op uurbasis in de afgelopen drie maanden

Aandelenbeleggers lijken bevangen door een zonnesteek. Aandelenindices hebben in de afgelopen weken de weg omhoog weer gevonden en lopen steeds meer warm voor koopacties. Zojuist gaan de aandelen Just Eat Takeaway als warme broodjes over de toonbank. Dat werd ook hoog tijd, want gemeten vanaf de jaarwisseling is het aandeel nog steeds een rode lantaarndrager.

Maar vandaag werd bekend dat Just Eat Takeaway bloedstelpende maatregelen neemt, hetgeen speculanten een reden geeft om niet langer te verkopen, terwijl beleggers nu wellicht wel durven in te stappen. De grafiek op uurbasis toont nu een hogere bodem en actueel opwaartse uitbraakambities. Het eerste technische koersdoel wordt rond € 22,50 en dat kan snel 10% koerswinst opleveren.

Aandeel Wolters Kluwer op dagbasis vanaf 2020

Aandeel Wolters Kluwer op dagbasis vanaf 2020

Op 28 juli jongstleden werd even stilgestaan bij de vraag wat te doen nu de aandelenmarkten opeens zeer veerkrachtig blijken. Het technische idee voor bestaande aandeelhouders Wolters Kluwer luidde om de reeks opeenvolgende hogere intradaybodems in de dagelijkse koersdata te respecteren en te kiezen voor een ‘houden’-beleid. De beurskoers noteerde op dat moment € 105,45.

Bij de opmaak van dit rapport blijkt sprake van een ‘gap up’ (= koersgat ten opzichte van de hoogste notering een dag eerder) en intraday hoogste notering bij € 111,40. Vervolgens blijkt intraday verkoopdruk de notering onder openingskoers te duwen. De bovenkant van het stijgende trendkanaal is vandaag min of meer bereikt. Van winstnemen is nog nooit iemand armer geworden, zo staat in een encyclopedie voor traders en beleggers.

Aandeel Robinhood Markets Inc. (HOOD) vanaf beursintroductie

Aandeel Robinhood Markets Inc. vanaf beursintroductie

Achteraf zou men mogen constateren dat de beursgang van de Amerikaanse financiële dienstverlener Robinhood Markets Inc. (HOOD) een jaar geleden het begin van het einde heeft aangekondigd van de hype in trading. De koersdaling vanaf $ 85 in augustus 2021 kort na de beursintroductie eindigde in juni bij een laagste notering op $ 6,81.

Zojuist wordt het aandeel alweer voor meer dan $ 10 verhandeld. Een koersdaling van meer dan 90% binnen 12 maanden en een stijging van meer dan 45% in binnen twee maanden, dat getuigt van een wilde speculatie. Het idee dat de actuele rally vandaag doorzet naar $ 15 ligt in het verlengde van deze wilde speculatie. Er kan ca. 50% koersresultaat worden geboekt wanneer het speculatieve wensdenken daadwerkelijk uitkomt. Om de risico’s beheersbaar te houden zou een grensmarge van 10% enigszins passend zijn.  Liefst accepteren speculanten nu geen lagere koersen meer dan de openingskoers van vandaag (= $ 9,40)

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart