Artikel laten voorlezen

De S&P 500 index staat ruimt 16% onder water dit jaar. Welke aandelen worden er nu geloosd?

Microsoft Corp. (MSFT) vanaf 2020 op weekbasis

Microsoft Corp. (MSFT) vanaf 2020 op weekbasis | TA van Edward Loef

Vorige week verloor de S&P 500 index ca. 2,4% van de beurswaarde. De verkoopdruk die in april in Wall Street terugkeerde kreeg ook in de eerste twee weken van deze maand een vervolg. De S&P 500 index noteert sinds eind vorige maand op basis van een voortschrijdende periode van 52 weken weer in de min. Opvallend is nu dat ook de grote Amerikaanse ‘leidende’ beursgenoteerde bedrijven in de verkoop worden gedaan. Microsoft Corp. leverde vorige week 4,95% in. Ook Microsoft dreigt binnenkort een 52-weeks positief koersresultaat te zien omslaan in rode cijfers. Aandelenbeleggers dreigen nu ook hun ‘pareltjes’ in de portefeuille te verzilveren voor het te laat is.

Apple Inc. (AAPL) vanaf 2020 op weekbasis

Apple Inc. (AAPL) vanaf 2020 op weekbasis | TA van Edward Loef

Het aandeel Apple Inc. (AAPLE) behoort tot het selecte gezelschap van lievelingsaandelen in beleggingsportefeuilles. De bovengemiddelde koersstijgingen hebben in de afgelopen jaren gezorgd voor een dominante en lucratieve ‘buy & hold’-strategie. De beurskoers van Apple daalde vorige week bijna 6,5%. Voor het eerst sinds de bodem in maart 2020 dreigt een actieve ‘sell the rally’-beleid. De trendbreuk in maart dit jaar onder de stijgende steunlijn en het onvermogen om tijdens het herstel de piekniveaus van vorig jaar te passeren, illustreert een verandering in het marktgedrag van de aandeelhouders. De daling vorige week onder de bodem van maart bevestigt de trendomslag. Het is een teken aan de wand dat de markt kwaliteitsaandelen zoals Apple Inc. steeds meer van de hand doet.

TESLA vanaf 2020 op weekbasis

TESLA vanaf 2020 op weekbasis | TA van Edward Loef

Veel aandelenbeleggers die in de toekomstverwachtingen van Tesla Inc. (TSLA) geloven, zullen niet snel bereid zijn om de ongerealiseerde koerswinsten in de afgelopen twee jaar te verzilveren. Dit gedrag zal pas veranderen indien de beurskoers opeens veel harder daalt dan voor mogelijk wordt gehouden. Vorige week verloor het aandeel Tesla Inc. ruim 11% van haar waarde, hetgeen nog niet als groot probleem zal worden ervaren. De verkoopdruk illustreert in de grafiek een brede bandbreedte tussen $ 550 en $ 1200 waarbinnen de beurskoers – nu $ 753 – een nieuw evenwicht zoekt. Het aandeel Tesla is in menig Amerikaanse aandelentracker vertegenwoordigd. Het is niet zozeer de vraag wat de individuele belegger denkt, maar wat er gebeurt met al die aandelentrackers waarin o.a. Tesla Inc. zijn opgenomen.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart