Aandelenindices laten tot dusver dit jaar mooie koerswinsten zien. Er zijn ook uitzonderingen.

Colruyt op maandbasis vanaf 2001

Colruyt op maandbasis vanaf 2001

Het Belgische supermarktconcern Colruyt Group gaf vandaag een winst waarschuwing. De omzet stagneert en de winstmarges verdampen. Dit verslechterende fundamentele nieuws zat er al aan te komen, want de meerjarige opgaande trend in de afgelopen twintig jaar werd aan het begin van dit vierde kwartaal aan de onderkant verlaten. De ‘markt’ gaf hiermee al blijk van wantrouwen. De laatste hoop onder de optimisten is nu verdwenen, want de bodemniveaus uit 2017 en 2020 zijn nu neerwaarts gepasseerd. Er melden zich geen koopjesjagers. Het hoofdschouderpatroon suggereert in de komende tijd een daling naar het koersdoel rond ca. € 27. De nieuwe weerstand wordt ca. € 40.

Delivery Hero SE op weekbasis vanaf medio 2017

Delivery Hero SE op weekbasis vanaf medio 2017

Aandelenbeleggers in het Duitse Delivery Hero SE, een bedrijf dat in de afgelopen jaren sterk aan populariteit heeft gewonnen via thuisbezorging van maaltijden, moeten zich opmaken voor andere tijden. De opmars van de beurskoers in de jaren 2019 en 2020 heeft vanaf begin dit jaar plaats gemaakt voor een zijwaartse trading range tussen ca. € 100 en € 140, maar ook hier is recent sprake van een daling onder de stijgende steunlijn. De zijwaartse bandbreedte wordt nu aan de onderzijde verlaten en dat betekent in technische zin het ontstaan van neerwaartse koersrisico’s naar € 80 en mogelijk zelfs € 60. De nieuwe weerstand wordt nu ca. € 100 

ZALANDO SE vanaf Q4 2014

NVIDIA Corp. (NVDA) op uurbasis

Een trendomslag kan ook worden herkend in de koersgrafiek van het aandeel Zalando SE. Profiteerde de beurskoers in 2020 t/m de eerste helft van dit jaar nog sterk, vanaf juli is het technisch beeld sterk verslechterd. Bij de opmaak van deze blog blijkt een dubbele top gevormd en vanaf de top in juli dit jaar is er sprake van een dalingsfase bestaande uit drie neerwaartse impulsen onderbroken door twee herstelpogingen. In de ‘Elliott Wave’-theorie is deze dalingsstructuur nooit een op zichzelf staand fenomeen, maar vaak de eerste (complete) dalingsgolf van een dalende zigzagbeweging die zich nu ontwikkelt. Een stijging naar € 85 is het beste waarop gehoopt mag worden, waarna een vergelijkbare dalingsfase zoals aangegeven in het kader mag worden verwacht in 2022 richting € 50.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart