Artikel laten voorlezen

Grote koersuitslagen vandaag in de aandelen Aegon en NN Group. ‘Sell the rally’ of ‘Buy the dip’?

NN Group vanaf 2020

NN Group vanaf 2020 | TA Loef

De beurskoers van NN Group noteerde zojuist 5% onder de slotkoers van 10 augustus, terwijl het aandeel 10% intraday hoger noteert dan de slotkoers van de vorige handelsdag. Een koersverschil van 15% prikkelt de vraag wat wijsheid is. Kopen op zwakte of verkopen op sterkte? De langetermijntrend in het aandeel NN Group oogt positief voor de lange termijn. De sterke daling dit voorjaar blijkt te zijn opgevangen bij de koerstop uit 2020. Een hogere bodem is in juni tot stand gekomen en een dalende trendlijn langs de koerstoppen van de afgelopen maanden is opwaarts gepasseerd. Boven de stijgende steunlijn lijkt kopen op zwakte daarom boven € 44 voor trendvolgers een prima houding.

Aegon vanaf 2007 op maandbasis

Aegon vanaf 2007 op maandbasis | TA Loef

De koersprestaties van Aegon blijven behoudens periodieke oplevingen in de afgelopen jaren achter bij de koersprestaties van de AEX-index. In de afgelopen twee jaar presteert Aegon met vallen en opstaan gaandeweg weer beter dan de Nederlandse beursgraadmeter. De koerscorrecties dit jaar blijken opgevangen door een stijgende steunlijn getrokken langs de bodems van 2020. Een dalende meerjarige trendlijn die de toppen van 2007, 2015 en 2018 met elkaar verbindt blijkt opwaarts doorbroken en bij zwakte te fungeren als nieuwe steunlijn. De onzekerheden in de tweede helft van dit jaar op de beurs zijn groot, dus de meest simpele benadering in deze is het respecteren van de richting van de trend en de relatieve kracht van de trend. De koerssprong van Aegon vandaag bewijst dat beleggers hiervoor hun positieve waardering tonen.

Dow Jones Stoxx 600 Europe Insurance sector

Dow Jones Stoxx 600 Europe Insurance sector | TA Loef

De trend in de Europese verzekeraars is na de coronacrash in het voorjaar van 2020 ruim twee jaar lang positief geweest. De lagere top en trendbreuk in de eerste helft van dit jaar is echter een technische aanwijzing voor tegenwind. Het is heel gebruikelijk na een trendbreuk om een terugtest van de gebroken steunlijn te verwachten. Deze terugtestambities werden in de afgelopen weken duidelijk zichtbaar. Volgens de technische theorie mag na de terugkeer naar de gebroken steunlijn weer aanbod worden verwacht. Dat moment komt nu snel dichterbij. Een reden dus voor beleggers in Aegon en NN Group om hausseposities te voorzien van een glijdende stop loss techniek om zich te verzekeren tegen onvermoede neerwaartse koersrisico’s.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart