Artikel laten voorlezen

De beleggingscategorie aandelen lijkt aan de ‘buy & hold’-type beleggers een afscheidskus te hebben gegeven.

SPDR MSCI ACWI UCITS ETF (ACWE) op weekbasis + 4-/24-weeks gemiddelden

SPDR MSCI ACWI UCITS ETF (ACWE) op weekbasis + 4-/24-weeks gemiddelden | TA Loef

Afgelopen donderdag 2 juni werd in de LYNX Masterclass reeks aandacht geschonken aan de trend in de markt herkennen met technische analyse. Op basis van enkele relatief simpele, doch effectieve beslisregels werd o.a. duidelijk gemaakt dat de beleggingscategorie aandelen vanuit trendvolgend perspectief bij voorkeur wordt gemeden. Charttechnische trendlijnanalyse bevestigde eind vorige week de negatieve conclusie. In de wereldwijd gespreide aandelentracker ‘SPDR MSCI All Countries World Index Fund UCITS ETF’ (tickersymbool ACWE) blijkt de gebroken stijgende steunlijn vorige week weer aangetikt en losgelaten. Het is een vorm van afscheidskus van het stijgende trendkanaal.

HSBC MSCI Canada UCITS ETF (HCAN) vanaf 2021 op weekbasis + technische alerts LOEF methodiek

HSBC MSCI Canada UCITS ETF (HCAN) vanaf 2021 op weekbasis + technische alerts LOEF methodiek | TA Loef

Terwijl wereldwijd de aandelenindices zijn getroffen door verkoopdruk en lagere koersen, geldt dit niet voor de aandelentracker HSBC MSCI Canada UCITS ETF (HCAN). Op 31 december 2021 werd een slotnotering opgemaakt bij € 20,364. In tegenstelling tot de wereldwijd gespreide ACWE-ETF (zie boven) blijkt thans sprake van een positief koersresultaat dit jaar. Het positieve verschil kan worden gemaakt door bewust te kijken naar de beurskoers en afgeleide 4-/24-weeks koersgemiddelden (afgekort SMA’s). Het 4-weeks SMA kruist weer boven het 24-weeks SMA. Wie positieve inspiratie zoekt op de beurs voorspelt niet, maar laat zich prikkelen na te denken over praktische beslisregels.

WisdomTree Agriculture ETF (AIGAP) + relatieve sterkte t.o.v. iShares AEX UCITS ETF (IAEX)

WisdomTree Agriculture ETF (AIGAP) + relatieve sterkte t.o.v. iShares AEX UCITS ETF (IAEX) | TA Loef

Eind vorige maand werd een maandelijks onderzoek door ING onder het Nederlandse beleggersvertrouwen gepubliceerd. De AEX-index presteerde slechter dan de gemiddelde voorspelling in februari dit jaar en voor de maand augustus worden ook weer lagere niveaus verwacht dan eerder voorspeld voor de maand juli. Aandelenbeleggers kunnen buiten Nederland gunstiger alternatieven vinden. Spreiden doet verblijden, hetgeen o.a. blijkt uit de bovengemiddelde koersprestaties van WisdomTree Agriculture ETF (AIGAP). Wel blijft het van belang om alert te blijven op de mogelijke risico’s van trendomslag. Maar daar zijn gelukkig weer beslisregels voor te verzinnen.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart