De grootgrutter Ahold Delhaize presenteerde vandaag mooie cijfers en mooie vooruitzichten. Maar technisch?

Ahold Delhaize in de afgelopen vijf jaar + relatieve sterkte t.o.v. AEX-index

Ahold Delhaize in de afgelopen vijf jaar + relatieve sterkte t.o.v. AEX-index

De fundamentele berichtgeving omtrent de derde kwartaalcijfers van Ahold Delhaize en de prognoses voor de toekomst bleek hedenochtend een ‘goed nieuws show’. Bij de opmaak van deze blog rond 16:00 uur blijkt de beurskoers van Ahold de grootste stijger in het universum van de AEX-index. Aandelenbeleggers die naar de korte termijn trend kijken zien intraday een opwaartse uitbraakpoging boven de koerstop van 5 oktober jl., dus boven € 29,46. Dat prikkelt de fantasie om hoger te koersen. Koerstoppen werden in 1999 en 2001 bereikt bij € 32,88 en € 31,69. Een stijgende weerstandlijn langs de koerstoppen van het afgelopen jaar wordt vandaag getest. Zie hier de afweging die aandelenbeleggers moeten maken, namelijk: “ben ik een kortetermijn trader of langetermijn belegger?”.

ABN Amro vanaf 2020

ABN Amro vanaf 2020

“ABN Amro boekt weer winst, en meer dan verwacht” meldde het NOS hedenochtend. Het is voor de technische analyse niet zozeer van belang wat de fundamentele boodschap is, maar eerder hoe de markt omgaat met financieel nieuws. Het aandeel ABN Amro Bank behoort vandaag in elk geval tot de sterkste stijgers in de AMX-index. Mogelijk is er sprake van een aanzet tot hogere beurskoersen. In de afgelopen twee jaar is sprake van een stijgend trendkanaal. In de afgelopen maand maakt de beurskoers van ABN Amro na een uitbraak boven de stijgende weerstandlijn zich op voor een opwaartse versnelling. De weerstandlijn wordt dan de nieuwe steunlijn, waarboven € 15,50 het koersdoel is in geval zich een eindejaarsrally voltrekt.

AEX-index op uurbasis + Elliott Wave structuur

De AEX-index faalde vorige week bij de kortetermijn stijgende weerstandlijn van de afgelopen weken om door te stijgen. De succesvolle test resulteerde in een daling onder de koerstop van een mogelijke ‘Elliott Wave’-impulsbeweging, aangeduid met het cijfer 3. Impulsbewegingen zijn in de Elliott Wave Theorie compleet na vijf golven. In theorie mag daarna een dalende zigzagstructuur worden verwacht, aangeduid met de letter a-b-c. Aanhangers van deze technische patroonstudie houden daarom rekening met een tijdelijke opleving, gevolgd door een nieuwe correctiefase richting de 800-puntengrens. Veel verder vooruit filosoferen wordt een stuk speculatiever.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart