Artikel laten voorlezen

Verfbedrijf AkzoNobel publiceerde vandaag haar kwartaalcijfers. Beleggers reageren verdeeld en zitten op de wip.

AkzoNobel op uurbasis vanaf begin september

Aandeel AkzoNobel

In de technische analyse blog van 14 september jongstleden werd de koersgrafiek van AkzoNobel afgebeeld vanaf juli 2021. Er was sprake van een dalend trendkanaal, waarbij rond € 60 sprake was van een zgn. ‘horizontale vangrail’. De grafiek van vandaag toont het koersverloop op uurbasis vanaf begin vorige maand. Hedenochtend bleek bij de lagere opening een stijgende steunlijn succesvol te worden getest. Bij de opmaak hedenmiddag is er sprake van koersherstel. De dalende weerstandlijn die vanaf juli 2021 werd doorgetrokken blijkt recent opwaarts gepasseerd en vandaag teruggetest. Dit betekent eigenlijk dat boven € 60 opnieuw opwaartse kansen ontstaan, mogelijk richting € 66 zolang de beurskoers boven de korte termijn stijgende steunlijn noteert.

Netflix Inc. (NFLX)

Koers Netflix | Aandeel Netlifx

Op 14 september jl. werd het koersverloop van het aandeel NETFLIX Inc. (NFLX) op maandbasis vanaf medio 2002 in de technische blog afgebeeld. De beurskoers bedroeg op dat moment ca. $ 218 waarbij de bodem in 2018 en 2019 de rol van steun mogelijk zou inwisselen voor nieuwe weerstand. Voor traders leek $ 220 een ondergrens voor traders, waarbij een daling onder $ 215 mogelijk een dalingsscenario naar $ 160 zou activeren. Op 11 oktober jl. sloot Netflix Inc. op $ 214,29. Vanaf dat moment herstelde Netflix zich krachtig. Gisteren (19/10) opende het aandeel met een ‘break away’ gap boven $ 250 (grafiek niet getoond). De grafiek op maandbasis toont nu een interessante verbetering. De maand oktober is nog niet voorbij, maar mogelijk krijgt deze thriller tot een goed (lees: positief) einde.

Chevron (CVX)…

Aandeel Chevron | Koers Chevron

Het aandeel Chevron bevindt zich na een dieptepunt in maart 2020 in een stijgende trend. Deze zomer werd een hoogste koersnotering aller tijden bereikt rond $ 180. In de afgelopen 12 maanden tekent zich een stijgend trendkanaal af, waarvan de onderzijde nu rond $ 142 ligt en de bovenzijde rond $ 195. In de afgelopen weken was sprake van een zijwaartse trend met een horizontale weerstand rond $ 165. Deze weerstand gevormd door de koerstoppen in de afgelopen twee maanden werd gisteren gepasseerd. Dit biedt perspectieven voor een stijgingsfase naar $ 180 respectievelijk $ 195. Bij een actuele koers rond $ 170 betekent dit ca. $ 5 koersrisico en ca. $ 10 tot $ 25 winstpotentieel. Deze rendement/risico-afweging is interessant genoeg om te publiceren.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart