Aandelen van Amerikaanse bouwmarkten, warenhuisketens en woningverbeteringen zitten in de lift.

Home Depot Inc. (HD) in 2021

Home Depot Inc. (HD) in 2021

The Home Depot is een beursgenoteerde Amerikaanse keten van bouwmarkten. Klaarblijkelijk verwacht de markt dat er flink geklust gaat worden of juist veel verdiend kan worden aan klussers. De beurskoers van Home Depot (HD) breekt in de afgelopen dagen overtuigend uit boven haar eigen plafond. Een stijgende driehoek kenmerkt de positieve ontwikkeling, waarbij het gebruikelijk is om op de technische bouwtekening het punt aan te wijzen waar de beurskoers haar technisch koersdoel bereikt. Evenwijdig aan de steunlijn van de driehoek wijst een denkbeeldige weerstandlijn in de richting van $ 380. Ook als de afstand tussen de top in mei dit jaar naar de bodem in juni dit jaar wordt omgeklapt, komt die $ 380 in beeld.

TARGET Corp. (TGT) + relatieve sterkte t.o.v. Home Depot (HD)

TARGET Corp. (TGT) + relatieve sterkte t.o.v. Home Depot (HD)

De beurskoers van de Amerikaanse warenhuisketen Target Corporation (TGT) heeft na een jarenlange moeizaam verlopende trend de weg omhoog in de afgelopen jaren ingeslagen. In de periode 2007 t/m eind 2017 bleven de koersprestaties ten opzichte van The Home Depot achter, maar daar is duidelijk in positieve zin verandering in gekomen. Na de uitbraak van de coronacrisis zijn de relatieve prestaties zelfs verder verbeterd. Momenten van zwakte zijn voor trendvolgers eigenlijk een aanbieding om het aandeel Target in de schappen van de beleggingsportefeuilles op te nemen.

Lowe’s Companies (LOW) vanaf 2020 + relatieve sterkte t.o.v. Target Corp (TGT)

Lowe’s Companies (LOW) vanaf 2020 + relatieve sterkte t.o.v. Target Corp (TGT)

Trendvolgers moeten welhaast enthousiast worden bij de aanblik van de koersgrafiek van Lowe’s Companies (LOW), een Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in woningverbetering. Onder druk van de opgaande trendlijn vanaf het dieptepunt in maart vorig jaar, breekt de beurskoers deze maand uit de trading range van de laatste maanden. De opgaande trend wordt dus vervolgd. In absolute zin is er dus niets mis met een ‘buy & hold’-tactiek, maar de koersprestaties tegenover Target Corp. zijn afgelopen jaar achtergebleven. De (roze) relatieve sterktelijn verzwakt nu ook weer. Dat betekent dat er keuzes gemaakt moeten worden bij het signaleren van positieve trendontwikkelingen.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart