Artikel laten voorlezen

Vijf handelsweken zijn verstreken sinds het dieptepunt in de S&P 500 index. In welke aandelen zit veerkracht?

APPLE Inc. (AAPL) vanaf 2020…

APPLE Inc. (AAPL) vanaf 2020… | TA Loef

De S&P 500 index sloot op 17 juni jongstleden op de laagste slotnotering op weekbasis dit jaar. Sindsdien zijn er vijf weken verstreken. De bekende Amerikaanse beursbarometer noteerde eind vorige week 7,8% hoger en de Nasdaq-100 index heeft sindsdien 10% koerswinst geboekt. Het aandeel Apple Inc. (AAPL) presteert met een stijging van 17% beter dan beide beursindices en heeft ca. de helft van de koersdaling van het afgelopen kwartaal ingelopen. Het derde kwartaal is in Wall Street doorgaans het zwakst van alle kwartalen. Dat geldt in het bijzonder voor ‘midterm election’-jaren. Verwacht richting $ 160 daarom terugkerend aanbod.

NETFLIX Inc. (NFLX) vanaf 2015 op weekbasis

NETFLIX Inc. (NFLX) vanaf 2015 op weekbasis | TA Loef

Het aandeel Netflix Inc. (NFLX) is in de afgelopen vijf weken met 25,6% in waarde gestegen, waarvan iets meer dan de helft van de koerswinst vorige week (+16,6%) werd gerealiseerd. In april dit jaar raakte de beurskoers van Netflix Inc. in een vrije val en sneed daarbij dwars door de bodemniveaus van 2019. Aandeelhouders hoopten wellicht op enige steun tussen $ 230 en $ 250, maar de verkoopdruk was te groot. Nu er sprake is van een technisch herstel komt er wellicht spoedig een notering tot stand in genoemde steunzone. De daling onder de koerstoppen van 2018 en 2019 was achteraf bezien al een aanwijzing voor een gebrek aan vertrouwen. Met die wetenschap bestaat er een zeker risico van terugkerend aanbod naarmate ook de gebroken steun rond $ 250 binnen handbereik komt. Een nieuwe verkoopgolf zou de beurskoers dan richting $ 180 kunnen drukken.

TESLA Inc. (TSLA)…

TESLA Inc. (TSLA)… | TA Loef

De beurskoers van Tesla Inc. (TSLA) is in de afgelopen vijf weken met 26,6% gestegen. Vorige week bedroeg de koersstijging 13,4% hetgeen duidelijk veel sterker was dan de weekwinst in de S&P 500 index (+2,5%). Het ingedeukte vertrouwen wordt weer enigszins gerepareerd, echter het herstel benadert nu ca. 38,2% van de tik in het tweede kwartaal. Deze Fibonacci-ratio komt veelvuldig voor tussen acties en reacties in de beurskoersen. Zolang de helft van de koersschade nog niet is weggepoetst, blijft onder afgerond $ 900 het risico sluimeren van een tijdelijke herstelpoging. Onder $ 750 ontstaan nieuwe dalingsrisico’s. Tussen $ 750 en $ 900 oogt Tesla Inc. vooral een speelbal voor speculanten.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart