Dagelijkse analyseert Edward Loef drie aandelen, indices of andere effecten op basis van technische analyse

De technologieaandelen ASM International en ASML Holding duwen de AEX-index naar recordhoogte.

ASM International op uurbasis in de afgelopen drie maanden + relatieve sterkte versus AEX-index

ASM International op uurbasis in de afgelopen drie maanden + relatieve sterkte versus AEX-indexDe aandelen ASM International en ASML Holding zijn momenteel de best presterende aandelen van dit jaar in de AEX-index. De koersresultaten bedroegen zojuist ruim 91% respectievelijk 86% ten opzichte van bijna 28% in de AEX-index. In de afgelopen drie maanden is er sprake van een stijgend trendkanaal in ASM International met ruimte tot ca. € 360 richting de weerstandlijn. De (roze) relatieve sterkte (= ratio ASMI/AEX) bevestigt via een nieuw hoogtepunt de superieure kracht van de positieve trend. Zolang het proces van hogere toppen en bodems in absolute en relatieve zin voortduurt, betekent dit ondersteuning voor het koersverloop van de AEX-index.

ASML Holding op uurbasis in de afgelopen drie maanden + relatieve sterkte versus AEX-index

ASML Holding op uurbasis in de afgelopen drie maanden + relatieve sterkte versus AEX-indexNiet verwonderlijk toont het koersverloop van ASML Holding ook een positieve trend met nog ruimte voor verdere koersstijgingen. Bij een beursnotering rond € 815 kan de bovenkant van het stijgende trendkanaal winstnemingen uitlokken. De aanhoudende out performance (zie stijgende roze relatieve sterktelijn = ratio ASML/AEX) geeft vooralsnog weinig reden tot zorg. De enige kritische opmerking is van algemene aard en heeft een universeel karakter. De technologiesector is volgens gangbare technische maatstaven nu even hoog gewaardeerd als rond de eeuwwisseling. De spreekwoordelijke technologiebomen lijken soms tot in de hemel te kunnen groeien, maar op enig moment komt de trendomslag. Blijf de opgaande trend(s) respecteren en kijk regelmatig naar de stijgende steunlijnen.

AEX-index op uurbasis in de afgelopen drie maanden

AEX-index op uurbasis in de afgelopen drie maandenDe technologiewaarden duwen de AEX-index omhoog richting de 800-puntengrens. Deze magische grenswaarde kan worden gepasseerd op basis van twee technische argumenten. Een stijgende trend is zichtbaar via het proces van hogere bodems en hogere toppen. Een trend is intact, totdat het tegendeel blijkt. In dit kader biedt extrapolatie van het stijgende trendkanaal uitzicht op verdere koersstijgingen richting ca. 815 in de loop van deze maand. Deze als-dan-redenering voorspelt niet, maar constateert wat is op basis van trendanalyse. Belangrijk is uiteraard hoe om te gaan met de zichtbare feiten. Al het andere is natuurlijk speculatieve fantasie.

Zelf beleggen via LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:


--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart