Wie in zgn. ‘meme’-aandelen stapt moet voorbereid zijn op veel kabaal en rook in de koersontwikkeling.

AVIS BUDGET GROUP Inc. (CAR)

AVIS BUDGET GROUP Inc. (CAR) | LYNX Beleggen

Op 2 november vorig jaar opende de beurskoers van het internationaal opererende Amerikaanse autoverhuurbedrijf Avis Budget Group (CAR) op $ 174,30 om nog dezelfde dag $ 545 te noteren. Een straatrace is er niks bij. De intraday koersbeweging werd o.a. veroorzaakt door een grote groep kleine particuliere belegger die ‘short’posities wilden uitroken. Het koersverloop nadien toonde een eenmalige gekte, maar er bestaat een kans op herhaling. De koersgrafiek toont een scenario waarin een ‘measured move’-rally naar $ 400 (of zelfs $ 545) mogelijk wordt. De actuele waardering biedt boven $ 300 een teken van kracht en er zelfs een omgekeerd hoofdschouderpatroon herkenbaar. Alleen geschikt voor zeer offensieve ervaren speculanten met beide handen aan het stuur.

The Coca-Cola Co. (KO) vanaf 2020 op weekbasis

The Coca-Cola Co. (KO) vanaf 2020 op weekbasis | LYNX Beleggen

In Wall Street is het technisch beeld de laatste tijd instabiel. Aandelenbeleggers zijn daardoor wat meer risicomijdend gaan beleggen. Dit blijkt o.a. uit de relatief gunstige koersprestaties in de Amerikaanse voeding- en dranksector. Een overtuigend bewijs is het nieuwe hoogtepunt in de koersontwikkeling van het aandeel Coca-Cola (KO). De trend is sinds twee jaar duidelijk stijgend en binnen het stijgend trendkanaal lijkt er nog ruimte richting $ 70. Dit proeft misschien bij een actuele koers rond $ 66 als een beetje lauwe prik, maar het bruist in elk geval gunstiger dan het marktgemiddelde.

WalMart (WMT) vanaf 2020

WalMart (WMT) vanaf 2020 | LYNX Beleggen

In de technische analyse blog van 7 april jongstleden werd de uitbraak in het aandeel WalMart (WMT) uit de zijwaartse bandbreedte bij een koers rond $ 155 positief beoordeeld in termen van koersrendement afgezet tegenover koersrisico. Bij een stop loss grens rond $ 150 zou het risico slechts $ 5 bedragen tegenover $ 20 koerspotentieel. De beurskoers noteert bij de opmaak van deze blog ca. $ 160. Het verdient daarom aanbeveling om deze ondergrens nu met $ 5 te verhogen naar $ 155 en dat stapsgewijs verder te verhogen bij beurkoersen boven $ 165 respectievelijk $ 170. Koerswinst boeken is een ding. Koerswinst niet meer weggeven is dat ook.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart