Artikel laten voorlezen

De aandelenkoersen van Kon. BAM Groep en kon. Philips hebben forse koersverliezen geleden. Is er nog wel hoop?

Kon. BAM Groep op dagbasis vanaf eind 2020 + relatieve sterkte index (RSI)

Kon. BAM Groep op dagbasis vanaf eind 2020 + relatieve sterkte index (RSI) | TA Loef

Het aandeel Kon.BAM Groep heeft zich tot in februari dit jaar opmerkelijk sterk getoond. Interessant vanuit technisch oogpunt is de verandering in het koersverloop in de maand februari. Het proces van opeenvolgende hogere bodems en opeenvolgende hogere toppen (= formele definitie van een stijgende trend) werd verstoord, waarna lagere toppen op verkoopdruk duidden. De beurskoers bevindt zich nu nabij de correctiebodems van de afgelopen 12 maanden. De hogere bodem in de relatieve sterkte index (RSI) suggereert vermoeidheid in de verkoopdruk. Dat schept kansen op een korte termijn koersherstel tot ca. € 2,40.

Kon. BAM Groep op weekbasis vanaf eind 2018

Kon. BAM Groep op weekbasis vanaf eind 2018 | TA Loef

Wanneer de grotere bouwtekening van het aandeel Kon.BAM Groep wordt beoordeeld, blijken er technische aanwijzingen voor een nieuwe koersdreun in de komende maanden. In de afgelopen anderhalf jaar tekent zich een hoofdschouderpatroon af (zie SHS-aanwijzingen in de grafiek). De lagere rechterschoudertop is het spiegelbeeld van de linkerschoudertop. Het marktgedrag is dus gekanteld. De daling onder de neklijn in de weekgrafiek opent het scenario voor toenemende verkoopdruk. Er is dus een dringende reden voor de bestaande aandeelhouders om risicobeperkende maatregelen te nemen bij een daling onder de correctiebodems van de afgelopen 12 maanden. Vaak klapt de koers vervolgens volledig onder de neklijn ondersteboven. Het koersdoel wordt dan ca. € 1,20.

Kon. Philips op maandbasis vanaf medio 2002

Kon. Philips op maandbasis vanaf medio 2002 | TA Loef

In de koersontwikkeling van het aandeel kon. Philips is een zgn. ‘expanding broadening wedge’ zichtbaar geworden. Dit patroon is in de technische analyse handboeken een bekende koersformatie met een negatieve afloop. Dat is uiteraard gemakkelijk gezegd nu de beurskoers ca. 60% is gedaald ten opzichte van de koerstop vorig jaar. De grootste afstand tussen de stijgende steunlijn en de koerstop bedraagt ca. € 20. De daling onder € 30 begin dit jaar levert dan ook een prijsprojectie rond € 10 op als gevolg van de omklapregel. De bodemniveaus van 2014, 2015 en 2016 kunnen de prijsdaling wellicht tijdelijk opvangen. Maar onder € 20 komt de weg naar de bodemniveaus van de afgelopen twee decennia vrij te liggen. Ook beleggers houden hun adem nu in.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart