Artikel laten voorlezen

Bij een koersdaling groter dan 20% binnen een tijdbestek van een jaar is sprake van een ‘bear’markt.

Dow Jones Industrial Average in 2022

Dow Jones Industrial Average in 2022 | LYNX Beleggen

De daling in de Amerikaanse S&P 500 index ten opzichte van de koerstop in de afgelopen 52 weken bedraagt zojuist 19,92 (= fotomoment). Wordt meer dan 20% ingeleverd, dan is er geen sprake meer van een ‘bull’markt (lees: stijgende hoofdtrend). De Nasdaq-100 index noteert nu ca. 30% onder haar koerstop. De Dow Jones Industrial Average toont momenteel een 15% koerscorrectie. Gaat de Dow Jones Industrial Average nu de S&P 500 index en Nasdaq-100 index achterna? Dit jaar is sprake van een neerwaartse trend en een nieuw dieptepunt is nooit een goed teken. Er zijn klaarblijkelijk marktpartijen die bereid zijn om tegen nog lagere koersen te verkopen. Dat is hoe dan ook negatief.

Cisco Systems (CSCO)…

Cisco Systems (CSCO)… | LYNX Beleggen

De beurskoers van Cisco Systems daalde zojuist ca. 13%. De slotkoers gisteren bij $ 48,36 ligt ca. 24% onder de hoogste notering van eind vorig jaar (= $ 63,96). De ‘bear’marktkwalificatie werd bij een beursnotering onder $ 51,16 van toepassing. Deze grensnotering voor een ‘bear’markt werd op 18 april jongstleden neerwaarts gepasseerd. Na een lagere top op 21 april jl. bij $ 53,83 en neerwaartse doorbraak naar een nieuw dieptepunt op 27 april jl. bij $ 49,31 werden de ‘bear’marktrisico’s nog een keer benadrukt. Hoe langer men verliesgevende posities aanhoudt, des te groter moet de koersstijging worden om de kans op positieve resultaten terug te krijgen. Een koersdaling naar $ 35 dreigt. Er kan met gemak vanaf het huidige koersniveaus nog eens 20% van de beurswaarde af.

Walmart vanaf 2020

De grootste uitdaging bij beleggen is behoud van vermogen. Groei kost kracht en inspanning. Verlies daarentegen is onder invloed van de wet van de zwaartekracht geen enkel probleem. De snelheid waarmee beurskoersen kunnen dalen is verbluffend, want vertrouwen komt te voet en gaat te paard, zo luidt het spreekwoord. Wanneer voormalige correctiebodems falen in de rol van toekomstige steun, dan kun je wachten op een daling naar het volgende lagere referentiepunt. In het aandeel Walmart is te hopen dat de correctiebodem van juni 2020 de rol van steun bij ca. $ 117 gaat vervullen. Blijft hier speculatieve vraag uit, dan is een daling naar $ 107 geen verrassing.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart