Nederlandse aandelenbeleggers volgen de AEX-index. Belgen kijken naar de BEL 20 index. Opletten nu!

BEL 20 index vanaf 2017 op weekbasis

BEL 20 index vanaf 2017 op weekbasis | LYNX Beleggen

Terwijl de AEX-index (niet getoond) in de afgelopen weken haar hoofd stootte tegen een bodemniveau uit januari dit jaar, heeft de BEL 20 index nu problemen met twee belangrijke historische draaipunten in de afgelopen jaren. Eind januari 2018 bereikte de BEL 20 index een top bij 4.188,95. Twee jaar later werd in februari 2020 een top bereikt bij 4.201,35. De BEL 20 index noteert bij de opmaak van deze blog hedenmiddag rond 4.190. Er was begin 2018 en begin 2020 sprake van een FOMO-gevoel, angst om de spreekwoordelijke boot met koerswinsten mis te lopen. Na de driedubbele top in 2021 is zulke angst dit keer ongegrond. De technische analyse veronderstelt nu een laatste opleving voordat verkoopangst de overhand krijgt.

FAGRON vanaf 2021 op dagbasis

FAGRON vanaf 2021 op dagbasis | LYNX Beleggen

Het aandeel Fagron toont een opvallend herstel sinds het dieptepunt eind november vorig jaar. Terwijl de BEL 20 in elkaar zakte, blijkt de beurskoers van Fagron gaandeweg te stijgen. In de afgelopen dagen werden nieuwe koerstoppen dit jaar opgemaakt. De dalende weerstandslijn van de afgelopen 12 maanden lijkt nu opwaarts te worden gepasseerd, hetgeen duidt op een positieve sentimentwijziging. Boven € 17 gloort een koerspotentieel naar € 18,50, omdat de recente uitbraak wijst op een opwaartse versnellingsfase uit het kortetermijn stijgende trendkanaal van de afgelopen maanden. Nu maar hopen dat de BEL-20 index de toenemende vraag niet frustreert.

SHURGARD vanaf 2021 op dagbasis

SHURGARD vanaf 2021 op dagbasis | LYNX Beleggen

Het aandeel Shurgard onderneemt vandaag een opwaartse uitbraakpoging boven de koerstoppen van eind vorig jaar. Bij een succesvolle uitbraak boven € 58,40 wordt de stijgende trend bevestigd en ontstaat er ruimte voor een koersstijging naar de bovenkant van het stijgende trendkanaal bij € 64. Omdat er twijfels zijn omtrent de opwaartse kansen in de Belgische beursgraadmeter, is het belangrijk om risicogrenzen vast te stellen voor het geval de opwaartse uitbraakpoging mislukt. Er kan ca. € 6 worden gewonnen bij een opwaartse uitbraak. Het risico mag daarom niet groter zijn dan € 2 om te voldoen aan de minimum rendement-/risicoverhouding 3:1. De stoploss grens ligt dus bij ca. € 56.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart