Komen de aandelen Moderna en/of Nvidia technisch positief of negatief uit de test?

Moderna Inc. (MRNA) vanaf 2020

Moderna Inc. (MRNA) vanaf 2020

Er gaat geen dag – nee, zelfs geen uur – voorbij of er weer iets te melden over het coronavirus en de wenselijkheid tot wel/niet vaccineren. Afgaande op de koersontwikkeling van het aandeel Moderna (MRNA) in de afgelopen twee jaar, lijken aandelenbeleggers te concluderen dat de periode van de extreme koerswinsten voorbij is. Hoewel de beurskoers zojuist kort na opening hoger noteert dan de slotkoers gisteren, is er deze maand sprake van een charttechnische trendbreuk. Deze negatieve ontwikkeling geeft dus aanleiding om koersstijgingen te gebruiken om hausseposities af te bouwen. De eerste weerstand bevindt zich overigens bij ca. $ 300. Vraagt u zichzelf daarom af of u een korte termijn trader bent of een lange termijn belegger.

Nvidia Corp. (NVDA) in 2021 + relatieve sterkte t.o.v. Nasdaq-100 index

Nvidia Corp. (NVDA) in 2021 + relatieve sterkte t.o.v. Nasdaq-100 index

Het aandeel Nvidia Corp. (NVDA) presteert dit jaar met een koersresultaat van ca. 150% voortreffelijk in vergelijking met de bijna 30% koerswinst in de Nasdaq-100 index. Bij de opening van de beurs in Wall Street schiet de beurskoers meer dan 10% omhoog. De opwaartse koersuitbraak eind vorige maand kondigde op klassieke wijze al een versnellingsfase in de stijging aan. In de afgelopen twee weken was er begrijpelijk sprake van een adempauze in afwachting van de publicatie van de derde kwartaalcijfers gisteravond nabeurs. De gemelde recordcijfers overtuigen aandelenbeleggers om hausseposities vast te houden of bij te kopen. De outperformance ten opzichte van de Nasdaq-100 index continueert. De resultaten tonen dus een positieve testuitslag.

Nasdaq-100 index in 2021

Nasdaq-100 index in 2021

De koersontwikkeling van de Nasdaq-100 index blijkt dit jaar een mooi stijgend trendkanaal op te leveren. Actieve beleggers kopen idealiter aan de onderzijde van het kanaal bij een test van de stijgende steunlijn en verkopen aan de bovenkant van het kanaal bij een test van de stijgende weerstandlijn. De komende uren/dagen worden interessant, want een weerstand is een weerstand tenzij het tegendeel wordt aangetoond. Dat klinkt als een open deur, maar naarmate een trendlijn vaker wordt getest neemt de betrouwbaarheid ervan toe. Dus mocht de Nasdaq-100 index toch boven de stijgende weerstandlijn uitbreken, dan zou dat een krachtig positief signaal afgeven.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart