Artikel laten voorlezen

Het coronavirus heeft de (beleggings)wereld op z’n kop gezet. Sommige aandelen gingen zelfs over de kop.

VBI Vaccines Inc. (VBIV) vanaf 2010 op maandbasis (log-schaal)

VBI Vaccines Inc. (VBIV) vanaf 2010 op maandbasis (log-schaal) | TA Loef

Met een gemiddelde ‘houden’-periode van ca. 5,5 maanden blijkt de gemiddelde Amerikaanse aandelenbelegger het begrip ‘langetermijn’ een bijzonder ingekorte betekenis te geven. De waan van de dag regeert en speculatie is het nieuwe mantra in de actuele onzekere beleggingswereld. Het koersgedrag van een drietal Amerikaanse biotechnologiebedrijven verdient wellicht enige aandacht onder offensieve traders. Het aandeel VBI Vaccines toont een lange termijn dalende trend waar geen einde aan lijkt te komen. Een echte rally startte in maart/april 2020 na de uitbraak van het coronavirus. Op 30 april 2020 bleek het dieptepunt van die handelsmaand gevestigd bij $ 0,85. Stel nu dat er opnieuw een virus de kop op steekt. Zou dan een (meervoudige) verdubbeling van de beurskoers (nu $ 0,87) mogelijk zijn zolang de beursnotering boven $ 0,85 noteert?

INOVIO PHARMACEUTICALS (INO) afgelopen drie maanden op uurbasis

INOVIO PHARMACEUTICALS (INO) afgelopen drie maanden op uurbasis | TA Loef

De beurskoers van INOVIO PHARMACEUTICALS (INO) heeft in het beursjaar 2000 (niet getoond!) een hoogste waardering bereikt bij $ 196. Daarna volgde een dramatische daling. In oktober 2019 – dus ca. drie maanden voordat het coronavirus wereldbekendheid begon te krijgen – was de beurskoers teruggevallen naar $ 1,9150. Twee jaar geleden (26 juni 2020) bleek de beurswaardering hersteld naar $ 33,79, maar vorige week werd een laagste notering gesignaleerd bij $ 1,38. Gisteren sloot de beurskoers op $ 1,87 na een hoogste intraday notering bij $ 1,94. Boven de zone $ 1,1950 – $ 1,94 kan het technisch beeld zomaar verbeteren met zicht op een ‘closing the gap’-doel rond $ 2,34.

NOVAVAX (NVAX) afgelopen drie maanden op uurbasis

NOVAVAX (NVAX) afgelopen drie maanden op uurbasis | TA Loef

De koersfluctuaties in het aandeel Novavax (NVAX) zijn in de afgelopen decennia extreem volatiel gebleken. Denk hierbij aan vele koersstijgingen en -dalingen tussen ruwweg $ 20 en $ 300. Na het laatste piekniveau op $ 331,68 is de weg terug weer ingezet met als voorlopig dieptepunt $ 34,88 op 13 juni dit jaar. Voor beleggers met enig geduld en een beleggingshorizon van vele jaren is dit koersniveau in historisch perspectief relatief goedkoop. De koersbeweging vorige week oogt als een mislukte voortzetting van de dalende trend. Anders geredeneerd: de koersgrafiek toont op uurbasis weer veerkracht. Boven de actuele dalende trendlijn (> $ 48) zou er charttechnisch sprake zijn van een verdere verbetering met als eerste koersdoel ca. $ 63. Misschien raken aandelenbeleggers zelfs opnieuw besmet met een speculatief koopvirus.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart