Artikel laten voorlezen

In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Maar het verleden geeft wel houvast.

S&P 500 index op maandbasis + zes-maands % koersveranderingen (ROC 6) na WO-II

S&P 500 index op maandbasis + zes-maands % koersveranderingen (ROC 6) na WO-II | TA Loef

Afgelopen maand eindigde de S&P 500 index in mineur (-9,34%). Op basis van voortschrijdende koersveranderingen gemeten over een periode van zes aaneengesloten handelsmaanden blijkt de S&P 500 index in september meer dan 20% koersverlies te noteren. Dat was de tweede keer na juni (-20,58%) dit jaar. De koersontwikkelingen na WO-II tonen daarvoor zeven kalenderjaren waarin meer dan 20% koersverlies optrad (zie rode pijlen). In zes van deze zeven beursjaren blijkt na zes maanden sprake van een positief koersresultaat. De ratio winst (6) versus verlies (7) suggereert 85% kans op koerswinst bij een beleggingshorizon van zes beursmaanden.

S&P 500 index op uurbasis vanaf 1 augustus 2022

S&P 500 index op uurbasis vanaf 1 augustus 2022 | TA Loef

De beursperiode november t/m april is traditioneel een gunstigere periode voor aandelenbezit dan de maanden mei t/m oktober. Het bekende gezegde in Wall Street omtrent ‘Sell in May and Go Away, but remember be back in September’ dwingt aandelenbeleggers voorbereidingen te treffen voor het invullen van een boodschappenlijstje met gewenste aandelenposities. Urgentie is geboden zodra de dalende weerstandslijn in de grafiek van de S&P 500  index getrokken langs de koerstoppen van augustus en september opwaarts wordt gebroken. Indien vervolgens ook de koerstop rond 3.807 wordt gepasseerd, dan lijkt een recent ‘crash’-risico in Wall Street voorlopig afgewend.

General Dynamics (GD) vanaf oktober 2021

General Dynamics (GD) vanaf oktober 2021 | TA Loef

General Dynamics (GD) is een beursgenoteerd Amerikaans defensieconglomeraat met prominente dominantie op het gebied van moderne oorlogsvoering. Het behoeft geen nader betoog dat niet alleen in de financiële wereld rust en onrust elkaar afwisselen, maar ook in moderne tijden er een cyclus bestaat in perioden van vrede en oorlog. De geopolitieke machten zijn dit jaar in beweging gekomen, waarbij de escalatie van militaire conflicten opeen weer een belangrijk thema is geworden. In de beurskoers van General Electric tekent zich dit jaar een driehoekpatroon af. Meestal is dit een continuatiepatroon, waarna de oorspronkelijke trend voorafgaand aan de driehoek wordt hervat. Een opwaartse uitbraak is onder de huidige defensievraagstukken te verwachten. Boven $ 240 komt een koersstijging naar $ 280 in het vizier.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart