Artikel laten voorlezen

Waar kan ik heen? Ik kan niet naar Duitsland? Voor het goede doel werpt u vandaag een blik op België.

BARCO vanaf 2021 op dagbasis

BARCO vanaf 2021 op dagbasis | TA Loef

In oktober 1982 scoorde de popgroep met het liedje “België (is er leven op Pluto…?)” afkomstig van het debuutalbum ‘België’ een grote hit in de Nationale hitlijsten. In het najaar van 1982 kwam er ook voor het eerst sinds het najaar van 1965 weer leven in de westerse aandelenmarkten. Sinds het dieptepunt van de beurscrisis in het voorjaar van 2009 is het aandeel BARCO ca. 816% gestegen, terwijl de BEL-20 index met ca. 96% is opgelopen. Aandelenbeleggers die op zoek zijn naar een goede bestemming kunnen vandaag inspiratie opdoen door de koersstijging in het aandeel BARCO. Er zijn nog wel weerstanden te overwinnen, maar feit is dat er weer leven in de koersontwikkeling zit.

EURONAV vanaf 2015 op weekbasis

EURONAV vanaf 2015 op weekbasis | TA Loef

Het aandeel EURONAV trekt vandaag ook de aandacht. De beurswaardering van deze internationale scheepvaartgroep met een hoofdzetel in Antwerpen sloot vorige week boven de koerstop van 2020 en stoomt na een hogere openingskoers gisteren bij € 12,25 naar zojuist € 12,87. Boven de hoogste notering dit jaar bij € 12,88 kan EURONAV koers varen richting ca. € 15 (= hoogste noteringen uit 2015). De slotkoers vorige week bedroeg € 12,07. Indien dit koersniveau als risicogrens wordt gehanteerd, dan bedraagt het koersrisico ca. € 0,80. Daar staat tegenover een mogelijke koerswinst van € 2,12 op basis van een koersdoel bij € 15. Deze verhouding tussen risico en beloning geeft aan waarheen de denkrichting tot een rationele afweging komt.

ONTEX GROEP vanaf juni 2021 op dagbasis

ONTEX GROEP vanaf juni 2021 op dagbasis | TA Loef

Het beursgenoteerde Ontex is Europa’s grootste conglomeraat van babyluiers, maandverbanden en incontinentieluiers. Aandelenbeleggers in Ontex kunnen zelf ook wel een beleggingsinstrument gebruiken om het voortdurende aanbod op te vangen. Er lijkt een vorm van verschoning ingezet, want in mei dit jaar werd een dalende trendlijn opwaarts gepasseerd. De terugtest van de dalende weerstandlijn heeft op 11 juli jongstleden plaatsgevonden, waarbij de bodems van dit jaar voldoende solide lijken om de lekkage (lees: het waardeverlies) te stoppen. De opleving vandaag biedt uitzicht op een herstel naar ca. € 7,50. Houd wel een noodverband bij de hand voor het geval de beurskoers weer terugvalt onder de openingskoers van vandaag (< € 5,795).

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart