Actieve ‘buy the dip’-daghandelaren signaleren een potentieel bodempatroon in het aandeel Robinhood.

Robinhood Markets (HOOD) op weekbasis vanaf beursintroductie in 2021 (grafiek semi-log schaal)

Robinhood Markets (HOOD) op weekbasis vanaf beursintroductie in 2021 (grafiek semi-log schaal) | TA Loef

Actief aan- en verkopen is in hoge mate een zeer offensieve stijl van handelen en niet zonder risico’s. De daghandelaren die vorig jaar kort na de beursintroductie enthousiast in het aandeel Robinhood Markets (HOOD) investeerden, zagen binnen twee weken de koerswinst verdampen. In november viel de beursnotering terug onder de introductiekoers (< $ 38). Vorige week noteerde de beurskoers even onder $ 10 per aandeel. Aan de wekenlange reeks van lagere slotkoersen lijkt deze week een einde te komen. Een bodempatroon begint zich nu af te tekenen. Nu maar eens kijken wat de daggrafiek laat zien (zie onder).

Robinhood Markets (HOOD) op dagbasis vanaf beursintroductie (grafiek semi-log schaal)

Robinhood Markets (HOOD) op dagbasis vanaf beursintroductie (grafiek semi-log schaal) | TA Loef

De beurskoers van Robinhood Markets (HOOD) is in drie dagen tijd ruim 26% in waarde gestegen. Dit is de grootste stijging in drie handelsdagen sinds de eerste drie dagen na de beursintroductie. Het is te hopen dat dit keer de koersstijging een duurzamer karakter krijgt. Op 12 januari dit jaar werd op dagbasis een lagere top opgemaakt bij $ 17,21 in de reeks van opeenvolgende lagere toppen en lagere bodems. Het eerste koersdoel is dan ook deze weerstand rond $ 17,00. De laagste slotnotering op dagbasis blijkt gezet op $ 11,61 waarboven Robinhood speculanten ‘buy the dip’-kansen biedt.

Robinhood Markets (HOOD) op uurbasis vanaf beursintroductie (grafiek semi-log schaal)

Robinhood Markets (HOOD) op uurbasis vanaf beursintroductie (grafiek semi-log schaal) | TA Loef

De koersgrafiek op uurbasis van Robinhood Markets (HOOD) toont vanaf de top vorig jaar een dalend trendkanaal. De dalende weerstandlijn in de koersgrafiek op uurbasis beweegt nabij $ 17,50. Op 1 februari veerde de beurskoers op na een kortstondige terugtest van het piekniveau vorige week. Op uurbasis werd een laagste notering opgemaakt bij $ 13,41. Voor daghandelaren is een beurskoers iets onder deze laagste notering wellicht een indicatief ‘stop loss’-niveau om een kort ritje naar $ 17,50 het voordeel van eventuele twijfel te geven, maar onder $ 17,50 is de grotere trend dalend. Herstelbewegingen in Robinhood Markets zijn in dat opzicht eigenlijk ‘sell the rally’-gelegenheden.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart