Wat te doen? Kopen, houden (= niets doen) of verkopen? Wat is hierop uw antwoord en waarom? Boskalis nee, RWE en Procter & Gamble ja.

Boskalis Westminster vanaf oktober 2020 + relatieve sterkte t.o.v. AMX-index

Boskalis Westminster vanaf oktober 2020 + relatieve sterkte t.o.v. AMX-index

Het einde van het beursjaar 2021 komt in zicht. Mogelijk worden in de komende weken nog wat accenten in beleggingsportefeuilles verschoven. Wat goed presteert blijft in de portefeuille. Wat dit jaar tegenvalt kan wellicht beter uit het jaaroverzicht verdwijnen. Het aandeel Boskalis Westminster is nu onderwerp van studie. De beurskoers dreigt bij doorzettende zwakte weg te zakken onder de horizontale steun rond € 25. De eerstvolgende steun ligt bij ca. € 23. Opvallend is de relatieve verslechtering ten opzichte van de koersprestaties van de AMX-index (zie roze RS-lijn).

RWE AG vanaf augustus 2020

RWE AG vanaf augustus 2020

De technische analyse met betrekking tot het koersverloop van RWE AG toont vandaag een opwaartse uitbraak boven de koerstoppen van de afgelopen maanden. De neerwaartse uitbraak in juli bleek een ‘bear trap’ (= mislukt verkoopsignaal). De bodem rond € 30 ligt hoger en komt overeen met de bodemniveaus van september 2020 en maart dit jaar. De hogere bodems deze maand duiden op gretiger vraag. De opwaartse uitbraak vandaag geldt als een herbevestiging van de opwaartse kansen. Eind vorig jaar en begin dit jaar was sprake van een zeer krachtige opwaartse impuls. Actieve beleggers zullen ongetwijfeld kennis dragen van dit fenomeen. Bestaande aandeelhouders zullen om die reden hun gekochte stukken vasthouden.

Procter & Gamble op weekbasis vanaf eind 2018

Procter & Gamble op weekbasis vanaf eind 2018

Het Amerikaanse Procter & Gamble (PG), bekend van de huishoudelijke en verzorgingsproducten, heeft geen last van het coronavirus. Veel thuisblijvers zullen wellicht meer uitgeven aan dit type consumentenproducten dan anders het geval zou zijn. Deze redenering is echter pure fantasie. Focus liever op de feiten. De beurskoers van Procter & Gamble toont een opgaande trend en bevestigt via de uitbraak boven de koerstop van vorig jaar een aanhoudende investeringsbeleid en/of vertrouwen in de toekomstige bedrijfsresultaten. Het opwaarts koerspotentieel boven $ 145 naar de bovenkant van het stijgende trendkanaal is aanzienlijk groter dan het risico van een terugval naar de meerjarige stijgende steunlijn rond $ 140.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart