Dagelijkse analyseert Edward Loef drie aandelen, indices of andere effecten op basis van technische analyse

Van de 18 Europese DJ Stoxx hoofdsectoren presteert de banksector dit jaar het sterkst. Nog steeds!

Europese DJ Stoxx 600 Banks + relatieve sterkte t.o.v. DJ Stoxx 600 index

Europese DJ Stoxx 600 Banks + relatieve sterkte t.o.v. DJ Stoxx 600 index

Terwijl veel beleggers kijken naar de sterke koersprestaties van de technologiewaarden, wordt bijna vergeten dat de verguisde bankaandelen dit jaar gezamenlijk beschouwd dit jaar helemaal niet onaardig presteren. In de afgelopen maanden was er weliswaar sprake van een richtingloze trend, maar op dit moment onttrekt de Europese banksector zich van de recente onrust die onder aandelenbeleggers leeft. De opwaartse koersuitbraak naar een nieuw hoogtepunt dit jaar wordt ook bevestigd via de (roze) relatieve sterktelijn (= zie sectorsymbolen in de formule SX7P / SXXP). Zoek de opgaande trends en zoek de outperformers. Deze zijn nu te vinden in de Europese banksector.

UniCredit vanaf september 2020 + relatieve sterkte t.o.v. Europese DJ Stoxx 600 Banks

UNICREDIT vanaf september 2020 + relatieve sterkte t.o.v. Europese DJ Stoxx 600 Banks

Actieve beleggers die laag kopen met het doel om later hoger te verkopen kunnen het zichzelf gemakkelijk maken. In de keuze tussen de drie trendrichting (omhoog, zijwaarts en omlaag) is het bijzonder praktisch om met de geldstroom mee te roeien. Het koersverloop van UniCredit (de grootste bank in Italië) toont een duidelijke opgaande trend. Wat helpt in de overtuiging is de relatieve prestatie. Zijn de koersresultaten ook sterker dan het sectorgemiddelde? Deel de beurskoers door het sectorgemiddelde en na verloop van tijd kan ook uit de ratio worden afgeleid of er sprake is van out- of underperformance. De roze RS-lijn illustreert vanaf begin mei een stijgend koersverloop. Wie vertrouwen heeft in de Europese banksector kijkt o.a. bij voorkeur naar UniCredit.

JPMorgan Chase (JPM) vanaf mei 2021

JPMorgan Chase (JPM) vanaf mei 2021

Het Amerikaanse beursgenoteerde JPMorgan Chase doet aan de andere kant van de oceaan ook een leuke duit in het zakje van de haussiers in Wall Street. In de zomermaanden was er sprake een gevecht tussen de optimisten en de pessimisten waardoor zich een symmetrische driehoek in de koersgrafiek ontwikkelde. Idealiter komt er bij tweederde afstand van dit continuatiepatroon duidelijkheid omtrent de winnende partij. De bulls blijken eind september als winnaar uit de bus te komen. De kortstondige terugval op 30 september werd direct benut door ‘buy the dip’-beleggers. De grafiek spreekt duidelijke taal. Geen woorden, maar daden tellen.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart