De Dow Jones Industrial Average noteert bijna 11% in het rood dit jaar. Is er nog hoop voor een ‘buy & hold’-strategie?

Dow Jones Industrial Average in 2022 op uurbasis

Dow Jones Industrial Average in 2022 op uurbasis | TA Loef

De beroemdste beursbarometer ter wereld, de Dow Jones Industrial Average, bevindt zich tot nu toe dit jaar in een dalende trend. Het proces van lagere toppen wordt gevolgd door een reeks opeenvolgende lagere bodems. De ‘bulls’ die eind februari en begin maart tot aankoop besloten, kijken nu tegen koersverliezen aan. Grofweg ligt er een steunniveau bij ca. 32.500. Deze grenswaarde is deze week neerwaartse gebroken. Hierdoor krijgt het vertrouwen een deuk en neemt het risico van nieuwe verkoopdruk toe. De afstand tussen ca. 35.000 en 32.500 kan dan omklappen naar 30.000. Aandelenbeleggers met een ‘buy & hold’-strategie zullen selectiever hun individuele aandelenkeuzes moeten maken.

Merck & Co. (MRK) + relatieve sterkte t.o.v. Dow Jones Industrial Average

Merck & Co. (MRK) + relatieve sterkte t.o.v. Dow Jones Industrial Average | TA Loef

Terwijl de technische condities in Wall Street momenteel worden aangeduid als een ‘correctiefase’, zijn er positieve uitzonderingen te vinden in enkele individuele namen. Denk hierbij o.a. aan het aandeel Merck & Co. (MRK). Het koersverloop toont een stijgende lijn, waarbij deze maand sprake lijkt van een symmetrische driehoek. Deze koersformatie staat in de technische analyse theorie bekend als continuatiepatroon, dus een opwaartse uitbraak mag worden verwacht. De (roze) relatieve sterktelijn ten opzichte van de Dow Jones Industrial Average registreert zojuist nieuwe hoogtepunten, waardoor er sprake is van een ‘outperformer’. Zolang de stijgende steunlijn intact blijft, maakt een ‘buy & hold’-strategie een goede kans op positieve resultaten.

Exxon Mobil (XOM) + relatieve sterkte t.o.v. Dow Jones Industrial Average

Exxon Mobil (XOM) + relatieve sterkte t.o.v. Dow Jones Industrial Average | TA Loef

Bij de opmaak van deze blog vragen steeds meer beleggers zich af welke beleggingstitels nog positieve resultaten boeken. In de obligatiemarkt is het een bloedbad, internationaal vastgoed brokkelt af, steeds meer aandelen verliezen terrein en in de cryptowereld is ook al geen feest. De beleggingscategorie grondstoffen is een positieve uitzondering en met name de oliesector. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het aandeel Exxon Mobil op dit moment kan worden gekwalificeerd als een van de weinige ‘buy & hold-aandelen in de Dow Jones Industrial Average.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart