Dagelijkse analyseert Edward Loef drie aandelen, indices of andere effecten op basis van technische analyse

Drie weken in september zijn voorbij en de negatieve reputatie lijkt te zullen worden bevestigd.

Dow Jones Industrial Average op uurbasis + relatieve sterkte index (RSI)

Dow Jones Industrial Average op uurbasis + relatieve sterkte index (RSI)In de afgelopen weken krijgt het onderwerp hoogtevrees in de financiële media steeds vaker aandacht. De Dow Jones Industrial Average is de bekendste beursgraadmeter ter wereld en lijkt daarom een goede barometer om de hoogtevrees te duiden. Van hoogtevrees is deze maand pas enig zichtbaar bewijs. De koersgrafiek toonde tot medio augustus hogere toppen en hogere bodems, maar na een korte koersreactie faalde de opleving eind augustus/begin september om een nieuw record te vestigen. Bij een koersniveau rond 34.700 werden bodems gevormd, maar een test van de bodem in juli lijkt bij 33.800 spoedig in zicht. De relatieve sterkte index (RSI) blijkt op uurbasis onder 30 ‘oversold’. Het wachten is op een positieve uurcandle bij een RSI onder 30 om ‘buy the dip’ een kans te geven.

FlowTraders op weekbasis vanaf juli 2015

FlowTraders op weekbasis vanaf juli 2015Het beursgenoteerde Flow Traders (FLOW) is een belangrijke dienstverlener op het gebied van ‘market making’ en arbitrage met ETF’s. Hoe groter de handelsvolumes en beweeglijkheid in de effectenmarkten, des te meer er verdiend wordt. De stijging van de beurskoers vorig jaar na de uitbraak van de coronapandemie is wellicht een illustratief voorbeeld van dit principe. In de afgelopen maanden is de vrees voor coronabesmettingen afgenomen en beweegt de beurskoers van Flow Traders richtingloos. In technische zin geldt de opwaartse uitbraak boven een dalende weerstandlijn nu als een springplank voor een nieuwe stijgingsfase naar € 40 tot mogelijk € 45. De afstand naar de stijgende steunlijn vanaf het dieptepunt vorig jaar is relatief klein, waardoor de koersrisico’s relatief beperkt worden geacht.

AEX-index 5 minutengrafiek

AEX-index 5 minutengrafiekVorige week berichtte het NOS Journaal dat ‘beleggen in’ is. Het passeren van de 800-puntengrens in de AEX-index was een mooie aanleiding voor de media om de stijgende trend in de Nederlandse aandelenindex als nieuwsonderwerp nader te belichten. Market Timers weten echter dat wanneer de voorpagina’s van de kranten en/of het TV-journaal de ontwikkelingen op de beurs melden, dat dit vaak samenvalt met een te ver doorgeschoten trend. De daling van de AEX-index onder de stijgende steunlijn van de afgelopen weken waarschuwt voor een verandering in de trendrichting. De aandelenbeleggers die de AEX-index actief volgen, zullen naar verwachting naar grafieken kijken, om een indicatie te krijgen voor een bodemniveau om in te stappen. De instroom in aandelenfondsen bleek afgelopen tijd ‘monsterachtig’ groot. AEX 755 of AEX 715 zijn genomineerd als mogelijke bodems.

Zelf beleggen via LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:


--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart