Artikel laten voorlezen

Het coronavirus is gemuteerd en kan tot nieuwe besmettingsrisico’s leiden. Deze speculatie heeft ook gevolgen voor de vaccinmakers.

MODERNA Inc. (MRNA) vanaf 2021

MODERNA Inc. (MRNA) vanaf 2021 | TA Loef

Volgens de website van de Nederlandse rijksoverheid biedt het Moderna-vaccin een hoge mate van bescherming tegen besmetting door het coronavirus. De werkzaamheid bedraagt ca. 94%. Wanneer nu een blik wordt geworpen op de actuele statistieken omtrent het aantal nieuwe besmettingsgevallen wereldwijd kan vanaf begin vorige maand weer een duidelijke toename signaleren. De koersgrafiek van Moderna (MRNA) toont vorig jaar rond deze tijd een opwaartse versnellingsfase. Begin deze maand werd de dalende weerstandlijn van het dalende trendkanaal dit jaar opwaarts gebroken. Deze uitbraak bevestigt een terugkerend vertrouwen van beleggers in de winstgevendheid in deze betrouwbaar veronderstelde vaccinmaker.

NOVAVAX Inc. (NVAX)

NOVAVAX Inc. (NVAX) | TA Loef

Ook in het aandeel Novavax (NVAX) is sprake van een recente positieve verandering in de richting van de trend. Het proces van lagere toppen en lagere bodems bleek dit jaar intact tot halverwege vorige maand. Deze maand worden de koerstoppen van mei zelfs opwaarts gepasseerd. De technische analyse verklaart niet waarom deze verbetering is ingezet, maar constateert slechts wat alle ogen zien en alle vingers kunnen aanwijzen. Het voorspelt niets over de toekomstige richting, maar vaststaat dat de koersbodems in mei en oktober vorig jaar de vraag naar aandelen Novavax het aanbod begonnen te overtreffen. De daling begin dit jaar onder deze bodemniveaus nabij $ 120 heeft bestaande aandelenbeleggers met koersverliezen opgezadeld. Nu gevreesd wordt voor een toename van besmettingsrisico’s door het coronavirus wachten deze marktparticipanten waarschijnlijk met verkopen totdat $ 120 weer bereikt wordt.

COINBASE GLOBAL Inc. (COIN) in 2022 op dagbasis

COINBASE GLOBAL Inc. (COIN) in 2022 op dagbasis | TA Loef

Sommige financiële media vrezen zelfs voor een domino-effect. Het beursgenoteerde Coinbase Global Inc. (COIN) is een Amerikaans beursgenoteerd bedrijf dat een cryptocurrency-uitwisselingsplatform exploiteert. De koersontwikkeling wordt vanuit charttechnisch oogpunt beschouwd als illustratieve vertrouwensindicator voor het wel en wee in de cryptomarkt. Het proces van opeenvolgende lagere toppen is nog steeds intact. Ook een dalende trendlijn dit jaar geeft aanleiding om te vrezen voor een naderend domino-effect. De beurskoers reflecteert wat de markt weet en vermoedt. Een goede reden om het koersverloop van Coinbase nauwlettend te volgen.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart