Dagelijkse analyseert Edward Loef drie aandelen, indices of andere effecten op basis van technische analyse

China verbiedt alle cryptohandel. Dit verbod raakt ook de transacties in de populaire Bitcoin

BTC/USD in 2021

BTC/USD in 2021

In de technische analyse van 17 mei 2021 luidde de conclusie: Bitcoin bijt in het stof. Deze constatering volgt op een verstoring in het proces van hogere bodems in de tweede helft van april dit jaar na een eerste correctiefase in de cryptomunt Bitcoin van ruim $ 64.000 naar $ 47.000. Naderhand blijkt na de bodem in juli dat er rond die $ 47.000 sprake is van een 50% Fibonacci-retracement en rond $ 52.000 van een 61,8% Fibonacci-retracement. De recente dalingsfase in reactie op de herstelbeweging in de afgelopen twee maanden bevindt zich bij $ 41.000 op een 50% Fibonacci-retracement. Het hoofd- en schouders patroon duidt op een dalingsfase naar ca. $ 38.000. Onder dit niveau wordt de technische conclusie ‘Dag Bitcoin’.

Blockchain Group (ALTBG)

Blockchain Group (ALTBG)

De beurskoers van Blockchain Group (ALTBG) heeft in de afgelopen twee jaar een spectaculaire koersrally opgeleverd. Vanaf de bodem in maart vorig jaar is hiervan in juli 2021 ca. 62% weer ingeleverd, hetgeen overeenkomt met het bekende 61,8% Fibonacci-retracement. In de technische analyse blog d.d. 17 mei 2021 werd bij € 1,58 een dalende trend vastgesteld, waaronder € 1,20 als eerstvolgend koersdoel werd gehanteerd. De ondergrens werd eind juni neerwaarts gepasseerd en op weekbasis werd een laagste slotnotering bij € 1,1550 opgemaakt. In de weken erna eindigde een herstelpoging bij € 1,53. In de afgelopen twee weken is het aanbod teruggekeerd. Onder 61,8% Fibonacci-retracements is een 100% retracement het volgende koersdoel. Noteer dan € 0,15, hetgeen dus het dieptepunt van maart vorig jaar is.

VanEck Vectors Bitcoin ETN A (VBTC1)

VanEck Vectors Bitcoin ETN A (VBTC1)

Beleggers in de VanEck Vector Bitcoin ETN A (VBTC1) zijn op basis van de technische analyse van de Bitcoin gewaarschuwd voor een vorm van afscheidsscenario. Er zijn twee aanvullende technische argumenten die rekening houden met een afscheidskus door de beleggers in dit instrument. De eerste reden is de dalende vijfstructuur in de correctiefase tussen de top in april dit jaar en de bodem in juni. Dit is een ‘Elliott Impuls’-structuur die zelden op zichzelf staat. De tweede reden is de recente top na een 61,8% Fibonacci herstelpercentage. Dit is in de ‘Elliott Theorie’ een volstrekt natuurlijk fenomeen bij groei- en vervalprocessen. Verwacht daarom onder de top van deze maand een dalingsfase die ongeveer even groot kan uitpakken als de eerder benoemde dalende impulsbeweging.

Zelf beleggen via LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:


--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart