Dagelijkse analyseert Edward Loef drie aandelen, indices of andere effecten op basis van technische analyse

Een belangrijk bericht vandaag. Beurskoersen voorspellen doorgaans vaak wat later soms groot publiek nieuws wordt.

Evergrande op maandbasis vanaf november 2009

Evergrande op maandbasis vanaf november 2009

Een jaar geleden (op 30 augustus 2020) berichtte persbureau Bloomberg over een koersdaling in het Chinese onroerendontwikkelaar Evergrande. De zorgen over de oplopende schulden waren hiervoor de directe aanleiding. Begin deze maand schreef de Volkskrant over de aanstaande ineenstorting van deze Chinese vastgoedreus. Het Financieele Dagblad berichte gisteren AEX schudt zorgen Evergrande van zich af”. Het laatste woord onder Nederlandse beleggers zal hierover nog niet zijn uitgesproken, want de beurskoers van Evergrande kreeg pas deze maand in Nederland aandacht. Recent werd gevreesd over een Chinees Lehman moment. Is die zorgelijke gedachte wel terecht?

Regionale aandelentrackers genoteerd in euro’s

Regionale aandelentrackers genoteerd in euro’s

In de regionale compositiegrafiek van in euro’s genoteerde aandelentrackers worden de koersprestaties dit jaar getoond van iShares MSCI North America UCITS ETF (INAA), iShares MSCI All Countrieus World Index UCITS ETF (ACWE), iShares Core MSCI Europe UCITS ETF (IMEU), iShares MSCI Japan UCITS ETF (IJPN), Vanguard FTSE Emerging Markets UCITS ETF (VFEM), iShares Asia Pacific Dividend UCITS ETF (IAPD) en iShares China Large Cap UCITS ETF (FXC). Koersgrafieken zijn een goede gids voor de fundamentele verslaglegging in de financiële media op een later tijdstip. Het is dus best begrijpelijk dat de boodschap van Evergrande afkomstig uit China nu pas goed aankomt.

iShares Developed Markets Property Yield UCITS ETF (IWDP) op weekbasis vanaf september 2020

iShares Developed Markets Property Yield UCITS ETF (IWDP) op weekbasis vanaf september 2020

Vanuit een pure charttechnische benadering voorspellen koersgrafieken niets, maar illustreren de uitkomsten van het proces tussen vraag en aanbod. Afgeleide indicatoren, zoals de relatieve sterkte index (RSI), geven inzicht in het voortschrijdende momentum van de trend. De RSI afgeleid van de vastgoedtracker iShares Developed Markets Property Yield UCITS ETF (IWDP) noteerde op weekbasis in maart vorig jaar onder 30, hetgeen in technische zin op een onderwaardering duidde. In de afgelopen maanden was bij een RSI-waardering boven 70 sprake van een overwaardering. De piek in de IWDP-ETF blijkt in de RSI een lagere top op te leveren. Internationaal beursgenoteerd onroerend goed verliest de kracht om hogere koersen op te zoeken. Aanbod krijgt bij twijfel al gauw vrij spel.

Zelf beleggen via LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:


--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart