Hoog dividend beleggingen zijn populair, maar ‘buy & hold’ staat technisch ter discussie.

VanEck Vectors Morningstar Developed Market Dividend Leaders UCITS ETF (TDIV) + RSI

VanEck Vectors Morningstar Developed Market Dividend Leaders UCITS ETF (TDIV) + RSI

De ‘TDIV’-ETF is een beleggingsfonds met het doel om de koersontwikkelingen van een mandje wereldwijde aandelen met een grote marktkapitalisatie en een hoog dividendrendement te volgen. Beleggers met posities in deze aandelentracker hebben vaak een langetermijn beleggershorizon en zoeken beleggingstitels met een aantrekkelijk en stabiel hoge inkomenscomponent. Aandacht voor de technische aspecten zijn wellicht daarom van ondergeschikt belang, maar de actuele waardering is in historisch perspectief nu bovengemiddeld interessant. De grafiek toont een weerstandzone gevormd door de koerstoppen in 2017 en 2020. De ‘Buy & Hold’-strategie krijgt te maken met een lagere top in de relatieve sterkte index. Die weerstand oogt als stevig plafond.

Volkswagen VZ + RSI(14) + relatieve sterkte t.o.v. DJ Stoxx 600 Europe Automobile & Parts

Volkswagen VZ + RSI(14) + relatieve sterkte t.o.v. DJ Stoxx 600 Europe Automobile & Parts

Op 6 april dit jaar vroeg de technische analyse aan de bloglezers om wel scherp te blijven na de enorme koerssprint die o.a. het aandeel Volkswagen VZ achter de rug had. De koersrally had geleid tot een technische overwaardering volgens de gangbare maatstaven van de relatieve sterkte index. Om een lang verhaal kort te maken, er werd in de achteruitversnelling geschakeld en daarbij zijn onderweg naar beneden de stijgende steunlijn vanaf de bodem in 2020 en de horizontale toppenlijn langs de piekniveaus van 2018 en 2019 neerwaarts gepasseerd. De koersprestaties van Volkswagen VZ verslechteren voortdurend ten opzichte van het Europese autobranchegemiddelde. De koersschade wordt almaar groter.

WisdomTree Grains ETF (GRAINS) vanaf november 2019

WisdomTree Grains ETF (GRAINS) vanaf november 2019

De grondstoffentracker WisdomTree Grains ETF is in de afgelopen weken uit een symmetrische driehoek gestegen. Deze stijging geschiedde boven een stijgende weerstandlijn afkomstig van de bodem in augustus 2020. De granen worden dus duurder, hetgeen consumenten ongetwijfeld al kunnen beamen wanneer zij dagelijks hun brood kopen. Zowel de consument als de belegger moet rekening houden met veel hogere graanprijzen op basis van de ‘measured move’-techniek. Deze techniek voorspelt een stijgingsfase overeenkomst de trend voorafgaand aan de driehoek. 

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart