De kerstmaaltijd is verorberd, maar de gulzige interesse in het aandeel Domino’s Pizza houdt aan.

Domino’s Pizza (DPZ) + relatieve sterkte t.o.v. S&P 500 index (SPX)

Domino’s Pizza (DPZ) + relatieve sterkte t.o.v. S&P 500 index (SPX)

Het aandeel van de Amerikaanse restaurantketen Domino’s Pizza (u raadt het niet, gespecialiseerd in pizza’s) boekte gisteren een nieuw record. Vanaf begin 2009 blijkt dit aandeel jaar op jaar met koerswinst het kalenderjaar af te sluiten. De koerswinst kwam nooit lager uit dan 18% op jaarbasis. Momenteel bedraagt het koersresultaat ruim 45%. De opwaartse uitbraak deze week boven de koerstoppen van de afgelopen maanden moedigt de interesse aan bij beleggers die op zoek zijn naar aandelen met een mooi track record op jaarbasis. Domino’s Pizza belooft hierdoor ook in 2022 in de smaak te vallen onder haar investeerders.

ACCENTURE (ACN) + relatieve sterkte t.o.v. S&P 500 index (SPX)

Domino’s Pizza (DPZ) + relatieve sterkte t.o.v. S&P 500 index (SPX)

Het Amerikaanse Accenture (ACN) is een internationaal organisatieadviesbureau. De trend is al jarenlang stijgend. Ook is er in de afgelopen 20 jaar sprake van outperformance ten opzichte van de S&P 500 index. De (roze) relatieve sterktelijn noteert nu op de hoogste stand in de koershistorie. Op 16 december verliet de beurskoers via een ‘break away’-gap de bovenkant van het stijgende trendkanaal. De terugtest van de stijgende weerstandslijn blijkt succesvol, want ook de beurskoers sloot gisteren op een nieuw record. Aandelenbeleggers vermoeden klaarblijkelijk dat er veel te organiseren en te adviseren valt in de komende tijd. Een opwaartse versnellingsfase lijkt nu gestart.

CISCO SYSTEMS (CSCO) op weekbasis vanaf december 2018

CISCO SYSTEMS (CSCO) op weekbasis vanaf december 2018

In het voorjaar van 2000 was het aandeel Cisco Systems (CSCO) als gevolg van een vrijwel onafgebroken stijging in de jaren negentig ongekend populair. De beurskoers piekte destijds bij $ 82, waarna de beursnoteringen op lagere niveaus tot stand kwamen. Deze maand breekt de beurskoers van Cisco Systems uit boven de koerstoppen uit 2019 en het passeert nu ook de mislukte uitbraakpiek van augustus dit jaar. Tussen de actuele koers rond $ 63,70 en de piek uit het beursjaar 2000 bevinden zich geen weerstanden meer. Er kan dus ca. $ 16 worden verdiend bij een ‘houden’-strategie in 2022, hetgeen wijst op ca. 25% koerspotentieel.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart