Dagelijkse analyseert Edward Loef drie aandelen, indices of andere effecten op basis van technische analyse

Het sentiment in sommige individuele aandelen oogt ijzersterk. Dat blijkt uit opwaartse koersuitbraken.

Lotus Bakeries op uurbasis vanaf augustus

Lotus Bakeries op uurbasis vanaf augustus

Er zijn regelmatig perioden waarin twijfels rijzen omtrent de toekomstige richting van de beurskoersen. Vraag en aanbod houden elkaar dan in wankel evenwicht en per saldo beweegt de beurskoers dan zijwaarts. Het wachten is op een beslissende uitbraak boven een weerstandniveau of onder een steunniveau. Op zo’n moment blijkt welke van de twee marktparticipanten het sterkst is. Vandaag breekt intraday het aandeel Lotus Bakeries uit boven de hoogste koersniveaus van de afgelopen weken. Wie momenteel op zoek is naar kanshebbers op een nieuwe rally naar nieuwe hoogtepunten kijkt naar Lotus Bakeries als kandidaat met als voorwaarde dat de beursnotering nu niet meer magterugvallen onder het uitbraakniveau € 5.800.

RELX vanaf juli 2021 op dagbasis

RELX vanaf juli 2021 op dagbasis

Een ander aandeel dat vandaag in technische zin positieve aandacht trekt is RELX. Vanaf begin augustus bewoog de beurskoers na een sprint omhoog gedurende enkele weken tussen € 25,34 en € 25,95. Dit is weliswaar een heel smalle tradingrange, maar nu duidelijk wordt dat de opwaartse ambities sterker zijn dan de aanbodkrachten kan een volgende rally snel worden ingezet. De stijging voorafgaand aan de zijwaartse tradingrange bedroeg ca. € 2,00 per aandeel. Dat zou erop duiden dat nu € 2,00 mag worden opgeteld vanaf ca. € 25,34. Een koersdoel nabij € 27,34 lijkt dan ook op kortetermijn ineens haalbaar.

OCI op weekbasis vanaf 2018

OCI op weekbasis vanaf 2018

De beurskoers van OCI toont in de grafiek op weekbasis een opwaartse uitbraak boven de eerdere  koerstoppen rond € 23 dit jaar. De uitbraak volgt op een sterke rally vorige week. Dat is opvallend, want aandelenindices werden in de afgelopen dagen geplaagd door nogal wispelturig marktgedrag. Die wispelturigheid blijkt niet uit de duidelijke richting die de beurskoers van OCI is ingeslagen. Het is niet ongebruikelijk om de beweging tussen de recente correctiebodem rond € 18,50 en weerstand bij € 23 naar boven om te klappen. Het koersdoel voor OCI wordt dan becijferd bij ca. € 27,50 en dat is vanaf het huidige niveau bij € 24 een aantrekkelijke 10% winstpotentie.

Zelf beleggen via LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:


--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart