Artikel laten voorlezen

De Europese Centrale Bank reageert niet heel adequaat op de stijgende inflatie, zo blijkt uit de marktbewegingen vandaag.

EUR/USD op weekbasis vanaf 2017 met afgeleide 4-weeks en 24-weeks gemiddelden

EUR/USD op weekbasis vanaf 2017 met afgeleide 4-weeks en 24-weeks gemiddelden | TA Loef

Het rentebeleid van de Europese Centrale Bank (ECB) is natuurlijk van invloed op de waardering van de euro ten opzichte van andere valuta. Daarnaast zijn er andere indirecte invloeden, w.o. de staatsschuld van de individuele Europese landen. De koersgrafiek van EUR/USD toont hoe de valutamarkt aankijkt tegen de toekomst. Het voortschrijdend inzicht verkregen via het dalende (rode) 24 weeks gemiddelde duidt op langetermijnzorgen over de Europese munt tegenover de US dollar. Het (blauwe) 4-weeks gemiddelde toont tijdelijke oplevingen, waarbij terugkerende risico’s via ‘short’-signalen worden aangewezen bij een hervatting van de dalende trend. De daling onder de maartbodem van 2020 wijst op een langetermijnverzwakking van EUR/USD.

Italiaanse 10 jaars rente vanaf medio 1992 op maandbasis

Italiaanse 10 jaars rente vanaf medio 1992 op maandbasis | TA Loef

In de beurskoersen wordt alle relevante informatie verdisconteerd. Bekende gegevens worden gewikt en gewogen. Verwachtingen worden afgeleid uit bekende feiten. De koop- en verkoophandelingen van beleggers weerspiegelen beide inputvariabelen. Het resultaat laat zich regelmatig herkennen dankzij repeterende koerspatronen. Deze koerspatronen, w.o. de dalende wigformaties in de Italiaanse 10-jaars rente, zijn eigenlijk voetafdrukken van de massapsychologie. Omstandigheden veranderen weliswaar, maar de publieke emoties herhalen zich regelmatig. Dalende wigpatronen hebben een positieve reputatie. De opwaartse uitbraak in de Italiaanse 10-jaars rente wekt de indruk te kunnen verdubbelen (van 3,7% naar 7,4%) in de komende 12 maanden.

FTSE MIB-30 index

FTSE MIB-30 index | TA Loef

De Italiaanse FTSE MIB 30 index waarschuwt beleggers in beursgenoteerde Italiaanse hoofdfondsen voor een lange termijn verslechterende trend. Na de dubbele top eind 2021 viel de FTSE MIB 30 index uit haar meerjarige stijgende trendkanaal. De herstelpoging in maart dit jaar eindigde na het bereiken van de gebroken steunlijn. Een herstelpoging vorige maand heeft geresulteerd in een lagere koerstop. Verkoopdruk heeft dus meer haast dan de bereidheid om te kopen of te houden. Beleggers met een risicoblootstelling in Italiaanse aandelen letten nu scherp op de stijgende steunlijn van de afgelopen maanden en op de dalende weerstand van dit jaar. Een trendlijnbreuk gaat richtinggevende informatie geven.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart