Aandelenbeurzen zijn deze week weer in herstel. Sommige aandelen starten zelfs een kerstrally.

Pirelli vanaf december 2019 + relatieve sterkte t.o.v. DJ Stoxx 600

Pirelli vanaf december 2019 + relatieve sterkte t.o.v. DJ Stoxx 600

Op de aandelenbeurzen wordt gespeculeerd op wél of geen kerstrally. De onzekerheden zijn groot. Het is nog geen gelopen race. Ondertussen is het racecircuit in de Verenigde Arabische Emiraten aankomend weekend het toneel van een bloedstollende wedstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. De afsluiting van het Formule 1-seizoen lijkt positief af te lopen voor aandeelhouders in Pirelli. Na de opwaartse uitbraak vorige maand boven de vorige rallypiek, blijkt de recente terugtest van de weerstand slechts een pitstop binnen het stijgende trendkanaal. Het aandeel boekt wederom een hogere top en presteert ook beter dan de brede Europese DJ Stoxx 600 index.

Apple Inc. (AAPL) vanaf augustus 2020 + relatieve sterkte index (RSI)

Apple Inc. (AAPL) vanaf augustus 2020 + relatieve sterkte index (RSI)

Het aandeel Apple Inc. is een zwaargewicht in menig aandelenfonds. Aandelenbeleggers die hopen op kerstrally, zien nu de beurskoers weg sprinten uit een stijgend trendkanaal. De koersprestaties van Apple Inc. blijken dit jaar wisselend sterker en zwakker ten opzichte van de SPDR S&P 500 Trust ETF (SPY), maar vanaf medio vorig maand is er sprake van outperformance. Het proces in de reeks hogere bodems en hogere toppen versneld en daardoor wordt Apple Inc. een belangrijke factor in een eventuele eindejaarssprint. Het zal niet de eerste keer zijn dat Amerikaanse beursindices in de tweede helft van december een eindsprint trekken. Een reden om Apple Inc. actief te volgen.

Chevron (CVX) + relatieve sterkte t.o.v. Amerikaanse olie-gastracker SPDR Energy ETF (XLE)

Chevron (CVX) + relatieve sterkte t.o.v. Amerikaanse olie-gastracker SPDR Energy ETF (XLE)

Het aandeel Chevron toont in de afgelopen 12 maanden per saldo een positieve ontwikkeling. Het mooiste dat koersgrafieken tonen is een trend van links onder in de grafiek naar rechtsboven. Het aandeel Chevron trekt de aandacht als gevolg van een opwaartse koersuitbraak naar de hoogste notering van dit jaar. Dat is opmerkelijk gelet op de recente verzwakking in de olie- en gasprijzen. Positief is ook de opwaartse uitbraak in de (roze) relatieve sterktelijn, waaruit blijkt dat de koers gunstiger presteert dan de Amerikaanse olie- en gassector. Nu de zijwaartse trend aan de bovenkant is verlaten ligt de weg voor eindejaarssprint vrij.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart