Het van de ondergang geredde Hertz bestelt 100.000 Tesla’s. De beurskoers van Tesla spurt vooruit.

TESLA (TSLA) op maandbasis (log-chart) + 24 maands gemiddelde + relatieve sterkte t.o.v. S&P 500 index

TESLA (TSLA) op maandbasis (log-chart) + 24 maands gemiddelde + relatieve sterkte t.o.v. S&P 500 index

De autoverhuurder Hertz die vorig jaar nog werd behoed voor een faillissement door een groep investeerders, heeft 100.000 Tesla’s besteld. Deze mega-order zorgt vanzelfsprekend voor een koersspurt in het aandeel Tesla. De beurswaardering van Tesla loopt naar verluid richting 1 biljoen dollar. De beurskoers toonde in de afgelopen jaren een opwaartse koersuitbraak uit een meerjarig stijgend trendkanaal. De beurskoers schakelde eind 2019 naar een hogere versnelling. Langetermijn beleggers die oog hebben voor het 24-maands gemiddelde (= termijn van twee jaar) respecteren bij een slotkoers boven dit gemiddelde de positief veronderstelde vooruitzichten.

TESLA (TSLA) op weekbasis (log-chart) + 24-weeks gemiddelde + relatieve sterkte t.o.v. S&P 500 index

TESLA (TSLA) op weekbasis (log-chart) + 24-weeks gemiddelde + relatieve sterkte t.o.v. S&P 500 index

Actieve beleggers zullen moeten kiezen tussen actief kopen en verkopen enerzijds en kopen en houden anderzijds. Begin dit jaar piekte de beurskoers van Tesla nabij $ 900 en vond twee keer steun nabij $ 550. Eind juli steeg de beurskoers boven het 24-weeks gemiddelde, waarna dit gemiddelde haar dalende hellingshoek omboog in een stijgende hellingshoek. Dit illustreert een verbetering in de onderliggende trendrichting. Vorige week sloot de beurskoers op de hoogste stand ooit. Hieruit blijkt dat aandelenbeleggers gunstigere tijden vermoeden. De afstand tussen $ 550 en $ 900 bedraagt $ 350. Dit suggereert een stijgingspotentieel naar $ 1250. Dit koersdoel kan relatief snel worden bereikt.

TESLA (TSLA) op dagbasis vanaf begin oktober

TESLA (TSLA) op dagbasis vanaf begin oktober

De koersgrafiek van het aandeel Tesla toont deze maand een stijgende tendens. Gisteren deed zich een technisch interessant fenomeen voor. De beurskoers van Tesla opende op $ 950,53 duidelijk boven de hoogste notering van afgelopen vrijdag (= $ 910). De slotkoers kwam tot stand bij $ 1.024,86. Het koersgat tussen $ 950 en $ 910 is zeer waarschijnlijk een ‘break away gap’ gelet op de uitbraak getoond in de weekgrafiek en de lengte van de dagcandle gisteren. De kans op een terugval wordt daardoor een stuk kleiner, waardoor er haast ontstaat om te profiteren van de koersspurt die nu is ingezet.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart