Artikel laten voorlezen

Op 10 augustus 2022 worden de maandelijkse Amerikaanse inflatiecijfers gepubliceerd. Een spannende dag voor de S&P 500 index.

S&P 500 index o.b.v. 10-minuten koersdata sinds juni 2022

S&P 500 index o.b.v. 10-minuten koersdata sinds juni 2022 | TA Loef

Wall Street werd in de eerste helft van dit jaar getroffen door winstnemingen met als gevolg een dieptepunt halverwege de maand juni. Begin juni werd de laatste koerstop in de S&P 500 index gevestigd voorafgaand aan de dalingsgolf in juni. Een reeks koerstoppen in de zone tussen ca. 4.165 en 4.177 zorgde twee maanden geleden voor terugkerend aanbod. Het verkoopsignaal werd op 9 juni geactiveerd na een daling onder 4.080. Dit koersniveau wordt belangrijk mocht het stijgende trendkanaal van de afgelopen weken worden afgebroken. Professionele traders zullen dan snel de afweging maken tussen de kansen op herstel boven de recente koerstop afgezet tegen de risico’s van een nieuwe fase van uitverkoop en hertest van het dieptepunt in juni rond 3.640. De neerwaartse risico’s blijken in die situatie dan groter dan de opwaartse kansen.

Amazon.com (AMZN) vanaf 2018 op weekbasis

Amazon.com (AMZN) vanaf 2018 op weekbasis | TA Loef

Lange tijd genoot Amazon.com (AMZN) onder aandelenbeleggers een uitstekende reputatie. Dat is niet zo raar, want na een dipje in 2014 volgden zeven vette jaren met positieve koersresultaten. Daar is dit jaar verandering in gekomen. Voor het eerst sinds 2014 zijn er twee negatieve kwartaalresultaten in de beurskoers ontstaan. In 2014 gold dat voor alle vier de kwartalen. Het tweede kwartaal dit jaar werd afgesloten met een beurskoers van $ 116,46. De opleving in de afgelopen weken dreigt nu stuk te lopen op de laagste slotkoers op weekbasis in het eerste kwartaal bij $ 142,64. Het derde kwartaal eindigt voor de beleggingscategorie aandelen doorgaans het zwakst. Een reden voor winstnemingen op korte termijn.

NETFLIX Inc. (NFLX) vanaf 2018

NETFLIX Inc. (NFLX) vanaf 2018 | TA Loef

Ook de koersontwikkeling van het aandeel Netflix Inc. (NFLX) blijkt na een minidipje in het beursjaar 2014 gedurende zeven achtereenvolgende weken veel aandeelhouders tot de verbeelding te hebben gesproken. Deze prachtige verfilming van prachtige koersresultaten is dit jaar voorbij. De geboekte koerswinst in de jaren 2019, 2020 en 2021 blijkt volledig weggevaagd. Het risico bestaat hierdoor dat zittende aandeelhouders opstappen bij terugkerende koersdalingen. Dit scenario is niet ondenkbaar, omdat in technische zin de uitspraak ‘gebroken steun acteert als nieuwe weerstand’ nu via de koersgrafiek actualiteitswaarde geniet. Beleggers in Netflix kijken daarom vanaf heden goed naar de afloop van de koersontwikkeling.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart