Artikel laten voorlezen

Recentelijk verschenen er voorspellingen over de euro naar pariteitsniveau. Deze gedachte wordt op de proef gesteld.

EUR/USD op dagbasis in 2022

EUR/USD op dagbasis in 2022 | TA Loef

‘De komende dagen/weken worden spannend’ (citaat LYNX TA BLOG d.d. 26 april 2022). Het valutapaar EUR/USD staat al langere tijd onder druk voornamelijk door verschillen in Amerikaans en Europees monetair beleid. Gisteren gaf DNB-president Knot hints richting de komende grotere rentestap van de ECB in juli. Hierdoor steeg de euro tot boven de bodem van vorige maand. De valutahandelaren die mikken op een beweging naar pariteit (= 1 euro is gelijk aan 1 US dollar) schrokken en bouwden shortposities vermoedelijk af. De onderkant van het kortetermijn dalende trendkanaal lijkt succesvol getest nu ook de relatieve sterkte index (RSI) een hogere bodem laat zien.

EUR/USD op weekbasis vanaf 2015

EUR/USD op weekbasis vanaf 2015 | TA Loef

De relatieve sterkte index (RSI) afgeleid van EUR/USD op weekbasis herstelt zich momenteel vanuit een technische onderwaardering. Een herstel in zowel de weekdata als dagelijkse koersdata geeft reden om de pariteitsgedachte tijdelijk te laten varen. De kans lijkt toegenomen dat EUR/USD eerst terugveert naar de bodemniveaus van maart 2020 in de zone tussen $ 1,0650 en $ 1,0700. Mogelijk is zelfs $ 1,08 haalbaar. In die laatste situatie zal de dalende weerstandlijn van dit jaar worden getest. Pas boven $ 1,08 verdwijnt de pariteitsgedachte naar de achtergrond.

EUR/USD op maandbasis

EUR/USD op maandbasis | TA Loef

De laagste notering in EUR/USD dit jaar werd recent bereikt bij $ 1,0348. Zolang EUR/USD boven deze (voorlopige) bodem noteert bestaat er zelfs een kans om de meerjarige dalende weerstandlijn dit jaar weer op te zoeken. In die situatie mag er pas aanbod worden verwacht na een stijging naar ca. $ 1,17. Maar onder $ 1,0348 kan een daling ver onder pariteit tegemoet worden gezien. Of dit gebeurt valt niet met zekerheid te zeggen. In 2015 en 2017 werd een bodem gevormd tussen $ 1,0339 en $ 1,07. Conclusie: tussen $ 1,0350 en $ 1,0700 zullen optimisten en pessimisten elkaar in wankel evenwicht houden en zal er kort op de bal gespeeld moeten worden.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart