Artikel laten voorlezen

Het aandeel Fedex Corp. verloor afgelopen vrijdag ruim eenvijfde van de beurswaarde. Een teken van economische krimp?

CBOE Volatility Index vanaf 14 juni 2022 op uurbasis t/m 13 september 2022

FEDEX Corp. (FDX) vanaf medio 1990 (log-schaal) | TA Loef

De transportsector merkt als eerste bedrijfstak wanneer de vraag naar goederen toe- of afneemt. De industriesector die traditioneel goederen fabriceert heeft allerlei spullen en materialen nodig en die moeten vervoerd worden naar de fabricagehallen. Wanneer Fedex Corp. (een bedrijf dat logistieke en koeriersdiensten aanbiedt via grond, zee en lucht, inclusief zware vracht) opeens fors onderuit gaat, dan moeten alle alarmbellen bij de economen afgaan. Het koersverloop van Fedex toont sinds begin vorig jaar een koerspatroon dat zich ook na begin 2007 ontwikkelde. De daling afgelopen week doet denken aan de neerwaartse versnelling in september 2008. Indien de geschiedenis zich herhaalt moeten ‘buy the dip’-beleggers even diep ademhalen en wachten op het voorjaar van 2023 rond $ 100.

Koninklijke DSM vanaf september 2021

Koninklijke DSM vanaf september 2021 | TA Loef

Het aandeel Kon.DSM daalde vorige week naar het laagste koersniveau van dit jaar. Bij koopjesjagers rijst de vraag wanneer zich een geschikt instapmoment voordoet. Trendlijnen langs bodemniveaus geven indicatief aanwijzingen. De dalende steunlijn die evenwijdig kan worden getekend aan de dalende weerstandslijn wijst op een mogelijke correctiebodem rond € 110. Een andere hint geeft de afstand tussen toppen en correctiebodems. Zodra bodemniveaus sneuvelen kan het verschil tussen de meest recente top en voorafgaande correctiebodem worden omgeklapt, zoals de ‘pendulum’-swing laat zien bij de slingerklok bij oma thuis. In die situatie kan op enig moment € 100 op het koersenbord verschijnen. Rijst de vraag nu hoe offensief of defensief de koopjesjager is ingesteld.

Kon. KPN vanaf september 2021

Kon. KPN vanaf september 2021 | TA Loef

Het aandeel Kon.KPN heeft in de eerste helft van dit jaar fantastisch gepresteerd. Het stijgende trendkanaal  illustreert tot medio juli hogere bodems. De neerwaartse uitbraak in juli waarschuwde voor een verandering van richting. De dalingsfase onder de correctiebodems van april en juni toonde gebrek aan voldoende koopinteresse. Vorige maand grepen bestaande aandeelhouders de kans aan om bij de terugtest van die correctiebodems tot verkoop te besluiten. De oude steun werd nieuwe weerstand. Nu de beurskoers opnieuw wegzakt, zal de emotionele druk onder bestaande aandeelhouders waarschijnlijk verder toenemen om alsnog tot verkoop te besluiten. Een dalingsfase naar € 2,85 kan in relatief kort tijdbestek realiteit worden, zo blijkt uit een eerdere correctiefase in maart dit jaar. Even diep zuchten maar om te accepteren dat de gunstige tijden even voorbij zijn.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart