Artikel laten voorlezen

De centrale bank van de Verenigde Staten (de ‘Federal Reserve’) is in het nauw gedreven. Zachte heelmeester, stinkende worden.

Dow Jones Industrial Average vanaf eind mei 2022 t/m 16:25 uur vandaag (21/9)

Dow Jones Industrial Average vanaf eind mei 2022 t/m 16:25 uur vandaag (21/9)

Alle ogen in de financiële markten zijn gericht op het rentebesluit van de Federal Reserve na publicatie van de technische analyse blog met betrekking tot het koersverloop van de Dow Jones Industrial Average. Vanaf het dieptepunt in juni jongstleden heeft zich een waarschijnlijk een ‘bear’marktrally voltrokken die halverwege vorige maand eindigde. De daling onder de stijgende steunlijn op 13 september jl. geeft een concrete hint ten aanzien van het einde van de herstelpoging. Een tweede aanwijzing volgt uit de dalingsfase in vijf golven. In de Elliott Wave Theorie geldt deze structuur als een impulsbeweging van de hoofdtrend. Daarnaast lijkt er sprake van een hoofdschoudertop nadat de bodem van golf 3 neerwaarts werd doorbroken. Een reden om koersstijgingen te wantrouwen.

ETHEREUM (in USD) vanaf eind augustus 2021

ETHEREUM (in USD) vanaf eind augustus 2021

Op 31 augustus jl. noteerde cryptomunt Ethereum ca. $ 1577 en werd in de technische analyse blog een hoofdschoudertop getoond. De neklijn van het trendomkeerpatroon was neerwaarts doorbroken, waarna gebruikelijk een terugtest van de neklijn een afscheidskus is en de trend definitief neerwaarts draait. Reden om aan te nemen dat een crypto drama onderweg zou zijn. Daarbij werd opgemerkt dan een concrete bevestiging wordt verkregen na een daling onder $ 1450.

De daling onder $ 1450 is een feit. De interne stijgende steunlijn binnen het dalende trendkanaal blijkt nu neerwaarts doorbroken. Hierdoor komt de weg vrij te liggen naar….oeps, $ 0,00 !!!

Amerikaanse 10-jaars rente o.b.v. 5-minuten lijngrafiek sinds begin augustus 2022

Amerikaanse 10-jaars rente o.b.v. 5-minuten lijngrafiek sinds begin augustus 2022

De speculatie omtrent de omvang van de rentestap door de centrale bank van de Verenigde Staten gaat over 75 basispunten hoger of een volle procentpunt (= 100 basispunten). Indien met het vergrootglas wordt gekeken naar de verwachtingen in de markt, dan is het volgen van de trend de meest basale benadering om een idee te krijgen wat het kan of moet worden. Indachtig het gezegde ‘the trend is your friend’ toont de Amerikaanse 10-jaars rente in de grafiek op 5-minutenbasis voor het FOMC-rentebesluit straks hogere toppen gevolgd door hogere bodems. De markt dicteert en de Federal Reserve (FED) kan eigenlijk niets anders doen dan ‘volgen’. De FED heeft volgens de koersgrafiek nog niet genoeg gedaan om de inflatie terug te dringen. Jerome Powell en zijn monetaire teamgenoten moeten nu ‘hard ball’ spelen. Dat is de boodschap op basis van de actuele stijgende trend in de 10-jaars rente.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart