Na de derde grand prix van het Formule 1-seizoen dromen Ferrari-beleggers van een nieuwe koerssprint.

Ferrari NV vanaf 2017 op weekbasis

Ferrari NV vanaf 2017 op weekbasis | LYNX Beleggen

Ferrari-coureur Charles Leclerc won afgelopen zondag de derde grand prix van het Formule 1-seizoen in Australië. Zulke overwinningen spreken uiteraard tot de verbeelding van aandelenbeleggers in de fabrikant van deze sportauto. De technische analyse registreert in het aandeel een meerjarige stijgende trend. De stijgende trendlijn werd recent opnieuw succesvol getest, waarna een nieuwe rallyfase lijkt ingezet. Opvallend is het koersverloop in de afgelopen drie kalenderjaren in de periode april tot december. De beurskoers mag terugvallen naar € 190, maar dat zou een nieuw instapmoment bij de stijgende steunlijn opleveren. Een stijging boven de koerstop van vorig jaar (= € 248) geldt tot eind dit jaar als technisch werkschema.

Deutsche Bank vanaf 2020 op dagbasis

Deutsche Bank vanaf 2020 op dagbasis | LYNX Beleggen

Het aandeel Deutsche Bank krijgt vandaag een gevoelige tik te verwerken. Een onbekende grote verkoper is begonnen met het dumpen van posities in twee grote Duitse bankaandelen, w.o. ook Commerzbank (zie onder). Het is niet bekend wie de aandelenposities afbouwt, maar dat is voor trendvolgers ook niet echt relevant. Belangrijker is het feit dat een stijgende steunlijn in het eerste kwartaal van dit jaar sneuvelde na een mislukte opwaartse uitbraakpoging in februari dit jaar. Een ‘bull trap’ (= gefaalde koopactie) levert vrijwel altijd teleurstelling op bij haussiers. Dat een terugtest van de gebroken steunlijn wordt aangegrepen om posities af te bouwen is precies wat verwacht mocht worden.

Commerzbank vanaf 2020 op dagbasis

Commerzbank vanaf 2020 op dagbasis | LYNX Beleggen

Beleggers in het aandeel Commerzbank moeten vrezen voor toenemende verkoopdruk. Een stijgende steunlijn binnen een meerjarig stijgend trendkanaal is eind februari dit jaar gesneuveld en eind vorige maand is tijdens de terugtest van deze steunlijn een lagere top ontstaan. De oude steun is de nieuwe weerstand geworden. Daardoor zijn de koersrisico’s toegenomen en zal de actuele test van de meerjarige steunlijn kritisch gevolgd moeten gaan worden. Een daling onder € 6,34 zet het scenario van een vrije val naar € 5,00 op de agenda. Het koersgat ten opzichte van de laagste notering gisteren bij € 6,93 kan nog worden opgevuld met koersnoteringen, maar beursnoteringen onder de koerstoppen van 2020 en 2021 moeten toch als een technische waarschuwing worden opgevat.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart