Dagelijkse analyseert Edward Loef drie aandelen, indices of andere effecten op basis van technische analyse

De 800-puntengrens in de AEX-index haalde gisteren het NOS Journaal. Is dat een gunstig teken?

AEX-index op dagbasis vanaf juli 2021

AEX-index op dagbasis vanaf juli 2021

Beleggen is in. Die constatering werd gisteren in het NOS Journaal van 20:00 uur gemeld naar aanleiding het bereiken van de 800-puntengrens in de AEX-index. Het Financieele Dagblad meldt vandaag dat ook andere Europese en Amerikaanse indices op recordhoogte staan. Tegelijkertijd komt het thema hoogtevrees aan de orde. Die specifieke emotie kan worden beheerst met behulp van technische analyse. De stijgende trend wordt ondersteund via trendlijnen langs hogere bodems. Pas bij een daling onder de meest recente bodem is er aanleiding om hoogtevrees te krijgen. Probeer niet te voorspellen, maar het proces van vraag en aanbod actief te volgen door te kijken naar de opeenvolgende reeksen in toppen en bodems. De markt dicteert de richting en trekt zich niets aan van individuele meningen of visies.

Koninklijke DSM op weekbasis vanaf september 2015 + relatieve sterkte t.o.v. AEX-index

Koninklijke DSM op weekbasis vanaf september 2015 + relatieve sterkte t.o.v. AEX-index

Het is voor velen heel moeilijk om de koersprestaties van de beurs te verslaan. Voor hen die het een sport vinden om betere rendementen te behalen dan het beursgemiddelde is het onderling meten van koersveranderingen een praktisch hulpmiddel. Neem als voorbeeld het aandeel Koninklijke DSM. Een blik op de koersprestaties deze week signaleert bij de opmaak van deze blog de grootste koers-winst deze week van de 25 AEX-fondsen. Het nieuwe hoogtepunt in de beurskoers is een teken van sterke vraag. En de wekelijke ratio in de relatieve sterktelijn (= DSM / AEX) loopt weer op. Dit bewijst dat de vraag naar aandelen Koninklijke DSM sterker is dan die van de AEX-index.

Euronext vanaf introductie medio 2014 + relatieve sterkte t.o.v. Europese DJ Stoxx 600

Euronext vanaf introductie medio 2014 + relatieve sterkte t.o.v. Europese DJ Stoxx 600

Het aandeel Euronext is een internationale, pan-Europese beursmaatschappij die is ontstaan door een fusie van de beurzen in Parijs, Brussel en Amsterdam. De koersgrafiek tot op procentuele schaal de koersveranderingen sinds medio 2014. Vanaf introductie presteert het aandeel Euronext gaandeweg sterker dan de koersprestaties weerspiegeld via de Europese DJ Stoxx 600 index (zie roze RS-lijn). In oktober 2020 werd een tijdelijke top in de beurskoers bereikt bij € 100,15. Deze maand passeert de beurskoers van Euronext deze top, waardoor de markt er blijk van geeft geen hoogtevrees te kennen. Beleggers geven hiermee blijk van positief vertrouwen in de toekomst van deze beursmaatschappij.

Zelf beleggen via LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:


--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart