Het belooft in 2022 geen saai beursjaar te worden. Drie voorbeelden geven alvast een idee.

NIO Inc. (NIO) op weekbasis vanaf eind 2018

NIO Inc. (NIO) op weekbasis vanaf eind 2018

Elektrische zelfrijdende auto’s hebben de toekomst. Nio is een Chinese autofabrikant die de concurrentie aangaat met Tesla. Nio is genoteerd aan de New York Stock Exchange en genoot in de loop van vorig jaar een sterk toenemende interesse bij aandelenbeleggers. Dit jaar is de trend echter negatief. Sinds maart dit jaar is er zelfs sprake van een hoofdschoudercontinuatiepatroon. Dat wil zeggen, een neerwaartse koersuitbraak gelet op de dalende driehoeksformatie zou volgens het technische patronenboek het meest waarschijnlijk zijn. De beursnotering bedraagt nu ca. $ 30, maar in de loop van 2022 ligt een daling naar $ 10 op de loer. Gelukkig zijn er gestructureerde producten die beleggers de mogelijkheid bieden op zulke scenario’s te anticiperen.

Fulgent Genetics (FLGT)

Fulgent Genetics (FLGT)

Volgens recente mediaberichten zou het aan de Nasdaq genoteerde Fulgent Genetics Inc. (FGLT) mogelijkheden bieden om varianten in het omicron virus met behulp van RT-PCR tests te herkennen. Dit zou de inkomstenstroom sterk positief kunnen beïnvloeden. In de afgelopen maanden toont de beurskoers een driehoek. In de technische analyse geldt een koersuitbraak als indicatie voor de toekomstige richting van de beurskoers. Op dit moment lijkt de markt weer een toenemend vertrouwen te krijgen in de activiteiten van Fulgent Genetics. Bij een beursnotering boven $ 100 mag er in de komende twee maanden gespeculeerd worden op een herhaling van de rally begin dit jaar.

LAM Research (LRCX) op weekbasis vanaf december 2019

LAM Research (LRCX) op weekbasis vanaf december 2019

Dankzij drie bodemniveaus in het koersverloop van LAM Research (LRCX) illustreert een stijgende steunlijn een positieve trendrichting. Trendvolgers krijgen deze maand een bevestiging van het positieve beeld via een koersuitbraak boven de koerstoppen van de afgelopen maanden. Vorige week deed zich een terugval voor naar de voormalige weerstand. Op dit moment kleurt de weekcandle weer groen (dus positief). Bij de actuele koersnotering rond $ 683 lijkt het neerwaarts risico beperkt tot ca. $ 33, terwijl er bij trendextrapolatie ca. $ 167 koerspotentieel wordt becijferd tot aan de bovenkant van het stijgende trendkanaal. Als er gespeculeerd moet worden over 2022 dan is de afweging tussen rendement en risico visueel prima te duiden.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart