Artikel laten voorlezen

Een veelvuldig voorkomend probleem is het gebrek aan vertrouwen bij beleggingsbeslissingen. Er is een oplossing.

PROXIMUS vanaf 2020 op weekbasis + afgeleide 10-/40-weeks simpel gemiddelden

PROXIMUS vanaf 2020 op weekbasis + afgeleide 10-/40-weeks simpel gemiddelden | TA Loef

Er is zoveel informatie vrij beschikbaar via zoekbronnen op het internet, dat onzekere beleggers na een halfuurtje surfen naar favoriete beleggingssites geen flauw idee meer hebben wat te doen. De oplossing ligt echter heel dichtbij. Dat wil zeggen, de belegger moet zelf bepalen wat hij/zij nastreeft en hoe het doel te bereiken. Een citaat uit de film ‘TOP GUN: MAVERICK’ is treffend: “it’s not the plane, it’s the pilot”. Dus als de belegger het voortschrijdend inzicht combineert van de stand van de beurskoers en de afgeleide 10-/40-weeks gemiddelden, dan geeft dat antwoord op de vraag of een investering in het aandeel Proximus verstandig is of juist niet. Vanaf eind april dit jaar is de conclusie duidelijk negatief.

FLOWTRADERS op dagbasis vanaf juni 2020 + 50-/200-daags simpel gemiddelden

FLOWTRADERS op dagbasis vanaf juni 2020 + 50-/200-daags simpel gemiddelden | TA Loef

Beleggers hebben zelf de vrijheid om te kiezen voor een dagelijkse deelname aan de beurshectiek of wat meer afstand te nemen door alleen in het weekend even de balans op te maken. Het aandeel Flowtraders toont nogal wispelturig gedrag, maar de grote lijn van het (dalende) 200-daags koersgemiddelde en de notering van de beurskoers onder het (dalende) 50-daags koersgemiddelde zou de grafieklezer meer moeten zeggen dan duizend woorden. De trendvolgende uitspraak ‘Go with the Flow’ is al enige tijd negatief en in het bijzonder bij een beursnotering onder beide dalende gemiddelden. De beurskoers is hard op weg naar het dieptepunt van december 2020 rond € 25.

ARGENX vanaf 2021 op weekbasis + afgeleide 10-/40-weeks simpel gemiddelden

ARGENX vanaf 2021 op weekbasis + afgeleide 10-/40-weeks simpel gemiddelden | TA Loef

Beleggers houden hun doel bij voorkeur scherp in de gaten. Dat kan op dagbasis, maar de grafiek op weekbasis geeft wellicht iets minder stress, het kost minder tijd en is effectief genoeg om de richting van de trend in kaart te brengen. In de afgelopen anderhalf jaar bewoog de beurskoers van ArgenX per saldo zijwaarts tussen € 220 en € 310. Vorige week passeerde de beurskoers de grenswaarde bij € 310 en de opwaartse ambities nemen verder toe. Nu ArgenX kopen rond € 336 biedt op basis van de ‘omklap’regel perspectieven richting € 400. Meestal valt de beurskoers terug naar het uitbraakniveau. Bij € 315 kan ca. € 85 worden verdiend, terwijl bij een stop-loss grens rond € 305 het risico € 30 bedraagt. De winst/verlies-ratio van zo’n trade wordt dan 85:30 ofwel 17:6. Zulke ratio-berekeningen kunnen helpen de emoties bij beleggingsbesluiten te beperken.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart