Artikel laten voorlezen

Het is al vaak opgemerkt: ‘spreiden doet verblijden’. Drie aandelentrackers geven positieve energie.

Vanguard S&P 500 UCITS ETF (VUSA) op weekbasis vanaf augustus 2019 + relatieve sterkte Europa


Het selecteren van de goede individuele aandelen is voor veel beleggers een tijdrovende klus. De financiële industrie heeft hiervoor een oplossing bedacht. Denk hierbij aan o.a. aandelentrackers met een focus op specifieke regio, sector of thema. De aandelentracker Vanguard S&P 500 UCITS ETF (tickersymbool ‘VUSA’, notering Euronext Amsterdam) is weer teruggeveerd naar de recordstand van begin dit jaar. Bij een opwaartse koersuitbraak is er genoeg ruimte binnen het stijgende trendkanaal in de (logaritmisch afgebeelde) koersgrafiek voor een voorzetting van de ‘bull’markt. De prestaties in de Amerikaanse aandelenregio blijken sterker dan die van iShares Core MSCI Europe UCITS ETF (IMEU).

LYXOR MSCI INDIA UCITS ETF (INR) + relatieve sterkte t.o.v. Vanguard S&P 500 UCITS ETF

Aandelenbeleggers met oog voor internationale spreiding van kansen en risico’s kunnen op basis van de voortschrijdende verhouding tussen twee beurskoersen beoordelen welke van de twee de beste troeven in handen heeft. Amerikaanse aandelen blijken door de tijd heen gemiddeld sterker te presteren dan de Europese aandelen. Een vergelijking tussen het koersverloop van LYXOR MSCI INDIA UCITS ETF (INR) en die van Vanguard S&P 500 UCITS ETF illustreert (via de roze RS-lijn) dat een belang in India in de afgelopen twee jaar helemaal niet zo’n gekke beslissing is geweest. LYXOR MSCI INDIA UCITS ETF (INR) breekt zelfs uit boven de koerstoppen van de afgelopen 12 maanden. Nu de geopolitieke krachten in de wereld op drift zijn moeten aandelenbeleggers hun blik verbreden.

LYXOR MSCI New Energy ESG Filtered UCITS ETF (NRJ) + relatieve sterkte t.o.v. ACWE ETF

Energie en klimaat zijn actuele (beleggings)thema’s waarover veel te doen is. Door de escalatie van het geopolitieke conflict in Oekraïne is het gebruik van fossiele brandstoffen een grote uitdaging geworden. Vormen van nieuwe energiegebruik en -opslag zijn in een versneld tempo terug in de belangstelling gekomen, hetgeen ook blijkt uit het snelle koersherstel in LYXOR MSCI New Energy ESG Filtered UCITS ETF (NRJ). De uitgebroken oorlog in Oekraïne heeft geleid tot een fase van outperformance ten opzichte van SPDR MSCI All Countries World Index ETF (ACWE). Opname van nieuwe energie kan een gespreide beleggingsportefeuille extra energie geven.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart