Artikel laten voorlezen

Wat gaat er op dit moment goed, slecht of heel slecht? Een focus op de richting van de trend geeft antwoord.

WisdomTree Physical Palladium ETF (PHPD) vanaf oktober 2019

WisdomTree Physical Palladium ETF (PHPD) vanaf oktober 2019 | TA Loef

Wat gaat er goed? Vanuit technisch opzicht en vanuit een traditionele beleggershouding kan men kiezen uit drie opties: 1) een stijgende trend, 2) een zijwaartse trend of 3) een dalende trend. Wat op dit moment goed gaat (lees: positief presteert) is o.a. de WisdomTree Physical Palladium ETF (PHPD). Het koersresultaat bedraagt dit jaar tot dusver bijna 40% en de koersgrafiek toont in het tweede kwartaal een reeks hogere bodems. De recente koersnoteringen tonen duidelijk opwaartse ambities. De koersgrafiek toont ook nog voldoende opwaarts koerspotentieel richting € 240 waardoor er uitzicht bestaat op ca. 10% rendement. De koersgeschiedenis toont ook vaak opwaartse versnellingsfasen boven € 200. De technische analyse beoordeelt de PHPD-ETF dan ook positief.

TESLA Inc. (TSLA) vanaf oktober 2021

TESLA Inc. (TSLA) vanaf oktober 2021 | TA Loef

Het aandeel TESLA Inc. (TSLA) heeft vorige maand de herstelbeweging binnen een langetermijn dalend trendkanaal afgebroken. Gisteren opende het aandeel onder de laagste notering van de vorige handelssessie en zakte gaandeweg verder weg naar $ 242,40. Het koersgat tussen de hoogste notering gisteren (= $ 255,16) en laagste notering eind vorige week (= $ 262,47) wijst op een zgn. kopersstaking. Deze ‘gap down’-beweging wijst op koersrisico’s in de komende tijd naar de bodem rond $ 207 in mei dit jaar. De daling van de beurskoers staat in schril contrast met de positieve stemming gisteren in Wall Street. Waarschijnlijk is er sprake van een neerwaartse ‘break away’ gap, hetgeen in dit geval een slecht teken is voor de TESLA bulls.

ALCOA Corp. (AA) vanaf eind 2019

ALCOA Corp. (AA) vanaf eind 2019 | TA Loef

Alcoa is een van de wereldleiders in aluminiumproductie. De technische signalen zijn op dit moment te omschrijven als ‘vreselijk’. In de koersontwikkeling van de aandelenprijs zijn de contouren zichtbaar van een hoofdschoudertop. Dit koerspatroon is het meest betrouwbare trendomkeerpatroon in de beleggingsfilosofie van de technische analyse. In theorie wordt de trendomslag bevestigd via een daling onder de neklijn die onder beide schouders kan worden getrokken. Het is vervolgens gebruikelijk dat er kortstondige herstelpoging inzet naar de gebroken neklijn. Deze ‘pullback’ biedt gebruikelijk een laatste verkoopkans om het risico van een scherpe dalingsfase te mijden. Het vreselijke van deze boodschap is het feit dat de beurskoers impliciet de brede aandelenmarkt waarschuwt voor zware economische tijden in de wereld in komende tijd.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart