Artikel laten voorlezen

Deze week is naar verluid meer dan 800 miljard dollar in rook opgegaan in Amerikaanse Big Tech aandelen. Wat is de technische schade?

META Platforms (META) op maandbasis vanaf Q2 2012 (grafiek log-schaal)

META Platforms (META) op maandbasis vanaf Q2 2012 (grafiek log-schaal)

Op 3 februari dit jaar werd de lange termijn koersgrafiek van Meta Platforms (META) getoond. De beurskoers bedroeg op dat moment ca. $ 244. Een ‘buy the dip’-strategie werkt vanuit trendvolgend perspectief het beste in een stijgende trend. De ‘sell the rally’-benadering daarentegen heeft zin in dalende trends. De trendbreuk in februari dit jaar (lees: daling onder de meerjarige stijgende steunlijn) voorspelde niets, maar illustreerde een verandering van richting. De herstelbeweging in maart leert ons (achteraf) een belangrijke les: indien de trend van richting verandert, dan wordt aanpassing van het beleggingsbeleid wenselijk. De daling onder belangrijke meerjarige bodemniveaus wijzen op een gebrek aan koopbereidheid. Verkopers krijgen dan vrij spel.

AMAZON.COM (AMZN) vanaf 2000 + relatieve sterkte t.o.v. S&P 500 index

Het aandeel Amazon.com (AMZN) beweegt sinds het dieptepunt in 2001 al meer dan twee decennia in een stijgende trendkanaal. Laag kopen en hoog verkopen is voor langetermijn beleggers interessant aan de onderzijde van het (meerjarige) stijgende trendkanaal. De koersdaling deze week onder de correctiebodem deze zomer (rond $ 101) naar zojuist het laagste koersniveau van dit jaar opent het scenario van een dalingsfase naar ca. 67. De relatieve sterkte ten opzichte van de S&P 500 index duikelt ook naar het laagste koersniveau van dit jaar. Deze fase van ‘underperformance’ is een extra argument om met aanhoudende verkoopdruk in de komende tijd rekening te houden.

RANDSTAD in 2022 op dagbasis

Het aandeel Randstad toont in de koersgrafiek dit jaar een proces van lagere toppen en lagere bodems. Deze simpele waarneming wijst op haast om te verkopen en steeds minder animo om te kopen. De dubbele bodem in de afgelopen weken en de opwaartse uitbraak boven de dalende weerstandlijn van een dalend wigpatroon geven twee argumenten om te veronderstellen dat de neerwaartse koersrisico’s nu plaats hebben gemaakt voor opwaartse kansen. In de weg omhoog zullen de opeenvolgende koerstoppen telkens de rol van weerstand kunnen gaan vervullen. Maar boven de dalende weerstandlijn (> € 45) is nu bij een terugval een hogere bodem te verwachten.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart