Het aantal opgenomen coronapatiënten in ziekenhuizen stijgt weer. Ook stijgen de vaccinaandelen.

ASTRAZENECA vanaf juni 2021 op dagbasis

ASTRAZENECA vanaf juni 2021 op dagbasis

Of er een verband bestaat tussen het aantal coronabesmettingen, het aantal coronagerelateerde ziekenhuisopnames en het koersverloop van bekende beursgenoteerde vaccinmakers, zoals AstraZeneca, Moderna en Pfizer (om er maar een paar te noemen), is niet het werkterrein van de chartist. De focus van de technische analyse bestudeert ruwweg het effect van vraag- en aanbodfactoren. De beurskoers van AstraZeneca is in de afgelopen weken uit een mild dalende trading range geklommen en gebruikte vorige week de dalende weerstandlijn bij Gbp 8.600 als springplank voor hogere koersniveaus. Een opwaartse uitbraak boven Gbp 9.100 biedt uitzicht op ca. 10% koerswinst richting Gbp 10.000 in de loop van dit vierde kwartaal.

MODERNA Inc. (MRNA) op weekbasis vanaf 2020

MODERNA Inc. (MRNA) op weekbasis vanaf 2020

De beurskoers van Moderna Inc. (MRNA) bedroeg vlak voor de uitbraak van het Covid 19 coronavirus in februari 2020 ca. $ 18. De beurswaardering blijkt in augustus dit jaar opgelopen naar bijna $ 500. In de eerste helft van deze maand is de waardering teruggevallen naar $ 293,58. In de afgelopen twee weken is er echter weer sprake van koersherstel, na een test van het stijgende 24-weeks simpel gemiddelde. In februari, september en oktober 2020 bleek deze trendindicator een vangnet om koerscorrecties op te vangen. In april en mei dit jaar werd de vangnetfunctie opnieuw en succesvol getest nabij $ 300. Continuatie van het stijgend trendkanaal biedt uitzicht op een rally naar $ 1000. 

PFIZER Inc. (PFE) vanaf oktober 2018 op weekbasis

PFIZER Inc. (PFE) vanaf oktober 2018 op weekbasis

De koersgrafiek van Pfizer Inc. (PFE) toont in de loop van de afgelopen jaren een constructief beeld. Vorig jaar november werd een meerjarige dalende weerstandslijn langs de koerstoppen opwaarts gepasseerd en in februari dit jaar succesvol getest nabij $ 34. Vervolgens werden de koerstoppen uit 2019 en 2020 tussen $ 41 en $ 42 gepasseerd. Ruim een week geleden opende de handelsweek bij $ 42,45 en sloot op $ 41,49. Vorige week opende de beurskoers op $ 41,45 en werd de handelsweek afgesloten op $ 43,16. De koersrisico’s lijken nu relatief beperkt ten opzichte van de afstand naar de koerstop tussen $ 51 en $ 52. Dit handelsgedrag afgelopen week suggereert een terugkerende belangstelling voor het aandeel Pfizer. Het is misschien een teken dat de weerstand tegen vaccinaties wordt overwonnen.  

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart