Beurgenoteerde bedrijven in slimme energie oplossingen kunnen ook extra spanning leveren aan beleggers.

ALFEN vanaf maart 2018 op weekbasis + relatieve sterkte t.o.v. AEX-index

Grafiek ALFEN

Wie aan het bedrijf ALFEN uit Almere denkt, filosofeert wellicht over de energievraagstukken van de toekomst. Energieopslag en distributie van oplaadpunten etc. is in toenemende mate een thema in discussies over duurzaam beleggen. In de afgelopen twee jaar hebben aandelenbeleggers in Alfen een koersstijging van € 10 naar € 100 meegemaakt. Beleggers met goede en vooral duurzame voornemens in 2021 kijken echter aan tegen een per saldo zijwaarts koersverloop, waarbij nu de vraag rijst of er wel voldoende spanning op de meerjarige stijgende steunlijn staat. Alfen blijft qua koersprestaties dit jaar achter bij de ontwikkeling van de AEX-index. Een beursnotering onder € 80 zou erop kunnen duiden dat aandelenbeleggers de stekker eruit gaan trekken. Boven € 100 krijgen aandelenbeleggers daarentegen weer extra positieve energie.

SOLAREDGE vanaf oktober 2016 op weekbasis (log-schaal) + relatieve sterkte t.o.v. S&P 500 index

Grafiek SOLAREDGE

Het aan de Nasdaq genoteerde SolarEdge Technologies Inc. (SEDG) staat al jarenlang in het bekende zonnetje. In november 2016 noteerde de beurskoers ca. $ 13. Begin 2021 werd een hoogste beursnotering opgemaakt bij $ 377. De enorme belangstelling voor SolarEdge koelde in de eerste helft van dit jaar af. De beurskoers daalde naar ca. $ 200. Maar gaandeweg lopen beleggers sinds medio mei weer warm voor nieuwe (her)investeringen. In het bijzonder toont de weekdata bij de opmaak van deze blog een stijging die een einde maakt aan een negen weken durende correctiefase. De (roze) relatieve sterktelijn tegenover de S&P 500 index veert nu ook weer op. Deze positieve prikkel voedt nu de speculatie gedachte over een mogelijke 200% koersstijging in de loop van 2022.

WisdomTree Battery Solutions UCITS ETF (VOLT) vanaf maart 2020

Grafiek VOLT

Investeren in oplossingen voor duurzame energieopslag is mogelijk via individuele aandelen, maar er kan ook op indirecte wijze spreiding van kansen en risico’s worden gerealiseerd via een Exchange Traded Fund, zoals WisdomTree Battery Solutions UCITS ETF (VOLT). Het merendeel van beleggers zal een koersverloop van linksonder in de grafiek naar rechtsboven in dit kader met positieve gevoelens voeden. De beurskoers van de getoonde ‘VOLT’-ETF last weliswaar af en toe een consolidatiefase in om zich weer op te laden voor de volgende spurt. Een nieuwe rally is deze week ingezet vanaf een voormalig weerstandsniveau rond € 42. Boven dit nieuwe steunniveau lijken de kansen weer toe te nemen voor een voortzetting van de stijgende trend.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart