Het gaat de komende tijd weer kooptips regenen in aanloop naar 2022. Drie charts geven al inspiratie.

Enphase Energy (ENPH)

Twee maanden geleden – op 2 september 2021 – werd het aandeel Enphase Energy (ENPH) opnieuw technisch beoordeeld. Na een duizelingwekkende koersstijging van bijna 25.000(!) procent leek het feest voor aandelenbezitters dit jaar voorbij. De conclusie bij ca. $ 179 luidde echter dat de opwaartse kansen nog niet verkeken waren met het oog op een meerjarig stijgend trendkanaal. Begin oktober was Enphase Energy weggezakt tot onder $ 150. Maar afgelopen maand startte een geweldige rally tot boven de koerstoppen van begin dit jaar. Er was vorige week zelfs een gat in de daggrafiek zichtbaar. Mogelijk krijgen twijfelaars nog een kans om rond $ 190 te anticiperen op een nieuwe stijgingsfase naar ca. $ 320 in de komende zes maanden.

TESLA (TSLA)

In dezelfde blog op 2 september dit jaar werd vastgesteld dat aandelenbeleggers die op zoek zijn naar absolute performance een afweging willen maken bij het selecteren van koopkandidaten. De ene belegging is de andere niet. Daarom werd de suggestie gedaan om bijvoorbeeld het aandeel Tesla (TSLA) nauwgezet te volgen en elke week de ratio van de relatieve sterkte (= TSLA / ENPH) op papier te zetten. U zou dan antwoorden krijgen. Ook het aandeel Tesla stelde het geduld van haar aandeelhouders na de top dit jaar op de proef. De (roze) relatieve sterkte verbeterde ten opzichte van Enphase Energy. Omdat Tesla ook nieuwe relatieve hoogtepunten toont is de keuze gemakkelijk.

TANDEM DIABETES CARE (TNDM)

Medio september kwam het aandeel Tandem Diabetes Care (TNDM) weer terug op het netvlies dankzij de opwaartse koersuitbraak boven de toppen van oktober vorig jaar. Maar omdat de beurskoers terugviel en er een koersgat voor de uitbraak was ontstaan, bestond het vermoeden van winstnemingen om de ontstane leemte in de koersgrafiek met beursnoteringen op te vullen. Eind september was het zover. De vraag keerde terug en de nieuwe opwaartse uitbraak bleek vorige maand een feit. De kortstondige reactie leverde een hogere bodem op. De koopinteresse domineert dus en de relatieve sterkte van het aandeel Tandem Diabetes Care (TNDM) ten opzichte van de S&P 500 index (SPX) houdt aan. Boven de stijgende steunlijn wordt aangenomen dat dit de komende tijd zo blijft.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart