Artikel laten voorlezen

Met nog maar vier maanden voor de boeg kan de winst- en verliesrekening misschien al worden opgemaakt of bijgestuurd.

POSTNL vanaf januari 2020 + 20/120-daags SMA’s + relatieve sterkte t.o.v. AMX-index

POSTNL vanaf januari 2020 + 20/120-daags SMA’s + relatieve sterkte t.o.v. AMX-index | TA Loef

Een maand geleden (5 augustus 2022) werd in de technische analyse blog verslag uitgebracht over ‘winst- versus verliesposten’. Onderwerp van studie betrof de koersontwikkelingen van een drietal beursgenoteerde postbedrijven, w.o. het aandeel POSTNL. De aanleiding was een koersrally in een tweetal andere postaandelen (Bpost en Deutsche Post), terwijl de beurskoers van POSTNL bij de koersprestaties van de buitenlandse sectorgenoten achterbleef. Er waren technische weerstanden te overwinnen. Nu blijkt dat de intraday terugval vanaf € 2,745 op 5 augustus het startsein was voor een hervatting van de dalende trend en underperformance in de AMX-index. Een slechte boodschap.

CONOCOPHILIPS (COP) vanaf september 2021 + 20/120-daags gemiddelden + relatieve sterkte tov S&P 500

CONOCOPHILIPS (COP) vanaf september 2021 + 20/120-daags gemiddelden + relatieve sterkte tov S&P 500 | TA Loef

Het Amerikaanse olieconcern ConocoPhilips (COP) heeft in de afgelopen 12 maanden – net zoals het aandeel Shell – sterk geprofiteerd van de gestegen olieprijzen. De koersresultaten in 2022 tonen in het aandeel een koersstijging van ca. 53% in COP, terwijl SHELL ca. 32% is gestegen. Let op…de Amerikaanse dollar is ten opzichte van de euro ca. 15% duurder geworden. Tot nu toe gedraagt het aandeel COP zich bovengemiddeld sterk ten opzichte van de S&P 500 index. De beursnotering bevindt zich ook boven de stijgende hellingshoeken van de 20-/120-daags gemiddelden. De technische condities zijn dus sterk. Kijk evenwel ook even naar het prijsverloop van het termijncontract West Texas Intermediate Light Sweet Crude Oil (WTI).

West Texas Intermediate Light Sweet Crude Oil (WTI) op weekbasis vanaf september 2021 + afgeleide 4/24-weeks gemiddelden

West Texas Intermediate Light Sweet Crude Oil (WTI) op weekbasis vanaf september 2021 + afgeleide 4/24-weeks gemiddelden | TA Loef

Veel beleggers volgen het fundamentele nieuws om een verklaring te vinden voor wat te doen met hun vermogen en beleggingen. De technische analyse geeft op twee alternatieve manieren een antwoord op de vraag wat wijs is om te doen. De oproep in deze blog vandaag luidt: NIET VOORSPELLEN! Maar wat dan wel? KIJKEN! Kijk eens naar de hellingshoek van de 4-weeks gemiddelden (van belang voor de korte termijn) en het 24-weeks gemiddelde (relevant voor de lange termijn). Deze gemiddelden tonen voortschrijdend inzicht. Beide gemiddelden afgeleid van het Amerikaanse WTI-oliecontract zijn nu dalend. Een reden om terughoudend te worden over de duur van eventuele nieuwe prijsstijgingen in het WTI-contract.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart